Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne voor chronisch zieken en gehandicapten

De ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Financiën starten op 1 oktober een…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Decampagne is bedoeld om mensen met een lichamelijke of verstandelijkehandicap, chronisch zieken en ouderen de weg te wijzen naar de uiteenlopendemogelijkheden van financiële tegemoetkoming in kosten of directeverstrekking van noodzakelijke voorzieningen.

related partner content for mobile comes here

Centraal onderdeel van de campagne is de overzichtsbrochure ‘Ik heb wat, krijg ik ook wat? Wegwijzerbij kosten van handicap en ziekte’. Hierin worden acht regelingen op hoofdlijnen toegelicht; van de verstrekkingvan een rolstoel of vergoeding van kosten voor thuiszorg tot aan extrabelastingaftrek bij ziekte of handicap. De wegwijzer geeft per regeling eenantwoord op vragen als: Wat houdt de regeling in? Wie komt in aanmerking?Waaraan moet u voldoen? Waar helpen ze u verder? Waar kunt u terecht vooraanvraag(formulieren)?

De brochure ligt vanaf oktober in de wachtruimtes van huisartsen,fysiotherapeuten, ziekenhuizen en apotheken. Gemeentes,patiëntenorganisaties, ouderorganisaties, ouderenadviseurs, sociaalpedagogische diensten en overige instanties die direct betrokken zijn bij dedoelgroep of de uitvoering van de regelingen, wordt gevraagd om zoveelmogelijk bekendheid aan de inhoud van de overzichtsbrochure te geven. Detekst van de brochure is vanaf oktober ook direct te downloaden via de sitevan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: . Debrochure is dan eveneens op te vragen via Postbus 51, telefoonnummer 08008051 (gratis, dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur).

Het aantal mensen met een lichte tot zware handicap of chronische ziekte inNederland is omvangrijk. Schattingen komen op een totaal van 3,7 miljoen.Een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd leidt vaak tot extrauitgaven. Kosten van bijvoorbeeld hulpmiddelen, medicijnen of extra zorgkunnen soms hoog oplopen. De overheid heeft een aantal regelingen om definanciële pijn te verzachten. Hierover is al veel specifieke informatiebeschikbaar, maar lang niet alle betrokkenen weten waar ze de juisteinformatie kunnen krijgen.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in