Overslaan en naar de inhoud gaan

Unilever op de barricade om inclusiviteit te bevorderen

Het concern komt met een uitgebreid pakket concrete toezeggingen om inclusiviteit te verbeteren.
Trans-inclusieve activisten demonstreren tijdens London Fashion Week (2019)
Trans-inclusieve activisten demonstreren tijdens London Fashion Week (2019)
© Shutterstock
Trans-inclusieve activisten demonstreren tijdens London Fashion Week (2019)
Trans-inclusieve activisten demonstreren tijdens London Fashion Week (2019)
© Shutterstock

In een bericht dat Unilever vandaag uitstuurt, zegt het al lange tijd een voorvechter van meer diversiteit en inclusie te zijn. Bovendien is het concern er trots op dat het wereldwijd een gelijk vrouw-man percentage in managementfuncties heeft bereikt. ‘Maar’, zegt Unilever, ‘er is nog meer werk aan de winkel – voor vrouwen en voor andere ondervertegenwoordigde groepen. Het gaat hierbij om mensen met een handicap, mensen uit de LGBTQI+ gemeenschap en etnische minderheden.’

related partner content for mobile comes here

Daarom komt de FMCG’er met een uitgebreid pakket aan toezeggingen en specifieke acties, die erop gericht zijn om ‘kansen te creëren aan de hand van inclusiviteit, mensen voor te bereiden op de toekomst van het werk en de levensstandaard in onze waardeketen te verhogen’. Unilever maakt zijn intenties als volgt concreet:

 

  • Tegen 2025 jaarlijks 2 miljard euro uitgeven aan leveranciers die beheerd worden door mensen uit ondervertegenwoordigde groepen.
  • Meer advertenties publiceren met mensen uit verschillende groepen, zowel op het scherm als achter de camera.
  • Ervoor zorgen dat al onze medewerkers tegen 2030 omgeschoold of bijgeschoold zijn, zodat zij over een toekomstbestendige set vaardigheden beschikken.
  • Tegen 2030 10 miljoen jonge mensen essentiële vaardigheden aangeleerd hebben om hen voor te bereiden op de kansen op een baan.
  • Tegen 2025 5 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen (MKB’s) helpen te groeien door toegang te bieden tot vaardigheden, financiering en technologie.
  • Ervoor zorgen dat iedereen die rechtstreeks goederen en diensten aan ons levert tegen 2030 minimaal een leefbaar loon of inkomen verdient.

Geen groentje

Zoals gezegd, het is niet dat Unilever pas nu in de benen komt om diversiteit en inclusiviteit te bevorderen. In Nederland is het concern partner van het Dutch Marketing Diversity Foundation, een brede club met belangenbehartigers, veel bureaus en een enkele adverteerder (naast Unilever ook Tony’s Chocolonely), die binnen de marketingindustrie voor gelijkheid, diversiteit, inclusie en antiracisme wil zorgen. ‘Zowel op het scherm als achter de camera.’

Daarnaast heeft Unilever ‘Interchangeable Holidays’ in het leven geroepen. Het concern vindt dat iedereen de vrijheid zou moeten hebben om te kiezen welke feestdagen ze vrij nemen. ‘Dus als je een feest viert dat buiten de nationale feestdagen van Nederland valt, zoals Diwali, Eid, Hannukah, Chinees nieuw jaar, of een ander feest, dan heb je nu de mogelijkheid het verlof op nationale feestdagen te verplaatsen en op te nemen op een andere culturele of religieuze feestdag die jij viert.’

En Unilever doet met zijn ‘Gender Transition Policy’ een belangrijke handreiking naar transgenders. Het bedrijf vindt dat als je je niet identificeert met het geslacht dat je bij de geboorte hebt gekregen en je besluit om een geslachtsverandering te ondergaan, dat een zeer ingrijpende periode in je leven zal zijn. ‘Als Unilever willen we medewerkers ondersteunen in deze periode om ervoor te zorgen dat ze genoeg tijd hebben om dit proces te doorlopen én zich gesteund en volledig geaccepteerd voelen.’ De Gender Transition policy bevat onder andere extra verlofopties en training voor het team en nauwe contacten op het werk.

Middels een partnership met Emma@work wil Unilever zijn hart voor de vluchtelingenzaak tonen. De samenwerking heeft ervoor gezorgd dat afgelopen jaar twee nieuwe collega’s binnen de organisatie aan de slag konden gaan. Unilever: ‘En door middel van onze samenwerking met Refugee Talent Hub hebben we 14 vluchtelingen een stage kunnen bieden.’

Mensen voorbereiden

Daarnaast neemt Unilever nog een uitgebreide set aan maatregelen om mensen voor te bereiden op de toekomst van het werk. Meer daarover leest u hier. (Bij ‘Preparing people for the future of work’)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in