Overslaan en naar de inhoud gaan

Domotica: Homey laat je tegen je huis praten

Krijgt Chriet Titulaers idee van Huis van de Toekomst nu eindelijk vaste voet aan de grond? Als het aan Homey ligt wel. Maar dan wel…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Homey tilt huisautomatisering naar een ander niveau, door handige huishoudelijke apparaten, multimedia en online accounts te combineren. En het doet wat je zégt.

related partner content for mobile comes here

‘Veel mensen zijn tegenwoordig in het bezit van slimme apparaten, maar doordat deze allemaal afzonderlijk werken blijven huizen en omgevingen uiteindelijk dom’, zegt , student Creative Technology aan de Universiteit Twente en medeoprichter van Homey.

Vergeet je paraplu niet
Domotica gaat vrijwel uitsluitend over huishoudelijke apparaten, en besturing door middel van apps. Stefan: ‘Homey ondersteunt, buiten op afstand bestuurbare huishoudelijke apparaten, ook multimediasystemen zoals stereo-installaties. En het kan worden gelinkt aan online diensten zoals sociale netwerken, kalenders, mail, of Buienradar.’ Zo kan Homey je erop wijzen een paraplu mee te nemen als je de deur uitgaat, de lichten uitdoen, en de verwarming uitschakelen. Maar ook: de oven voorverwarmen terwijl je de boodschappen doet, en je favoriete muziek afspelen zodra je thuiskomt.

Stembediening
Installatie is bij Homey op “plug and play”basis. Even vlug gebeurd als bij een iMac computer. Daarnaast is Homey volledig spraakgestuurd. Het besturen van je huis gebeurt op deze manier heel natuurlijk. Medeoprichter : “Nu is het vaak nog zo dat de lampen uitdoen met de schakelaars sneller gaat dan via de app. Homey opereert moeiteloos, op basis van natuurlijke interactie”. Wanneer je tegen het apparaat –in de vorm van een kleine witte bol –spreekt, worden de opdrachten uitgevoerd. Homey kan meerdere stemmen herkennen, dus ook de partner en de kinderen kunnen iets inbrengen. Naast de Nederlandse taal worden ook Engels, Spaans en Frans ondersteund. Om het huis vanaf een afstand te bedienen kan men inloggen op de Homey-website.

Toekomstbestendig
Homey is het enige huisautomatiseringssysteem ter wereld dat werkt op basis van een open platform. Hierdoor kunnen de ontwikkelaars eenvoudig wijzigingen en toepassingen doorvoeren. ‘Ons product is klaar voor de toekomst: in principe ondersteunt het apparaten die nu nog niet eens ontwikkeld zijn’, stelt Stefan. ‘Het biedt gebruikers de mogelijkheid om aan Homey hun hobbyprojectjes of andere, minder gangbare apparatuur aan te sluiten,vult Nijssen aan. De bedoeling is om de functionaliteit van het product door derden uit te laten breiden, zoals dit tegenwoordig ook bij veel smartphones het geval is. Ook zal er een appstore komen, zodat de applicaties op een centrale plek kunnen worden ondergebracht.

Onlangs hebben de oprichters meer dan 180.000 euro opgehaald via , om Homey volledig te kunnen perfectioneren en op de markt te kunnen brengen. Op 23 juni aanstaande nemen Stefan en Emile met Homey deel aan de Accenture Innovation Exchange, waar zij in gesprek gaan met een groot telecom bedrijf, om een mogelijke samenwerking te bespreken.

Als alles meezit kunnen de eerste apparaten al in maart geleverd worden.

Iedere week interviewen we een concept dat zich heeft ingeschreven voor de Accenture Innovation Awards 2014. Heb jij ook een innovatief concept? . Wil je stemmen op jouw favoriete innovatieve concept,

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in