Werknemers als ambassadeurs? Bedrijven durven niet
Het overgrote deel van de bedrijven wil dat de medewerkers ambassadeurs zijn. 77 procent van de ondernemingen zegt dat het goed is om mensen buiten ‘Communicatie’ in staat te stellen om extern te communiceren. Tegelijkertijd blijkt dat net zo’n groot deel bang is om de regie uit handen te geven. 75 procent van de organisaties is terughoudend met het geven van toestemming aan medewerkers om namens de organisatie te reageren op sociale media. 7 procent heeft daar geen last van en staat werknemers toe om extern over het bedrijf te communiceren zonder richtlijnen of toezicht.
Dit blijkt uit het rapport ‘Reputation: with or without you' van de MSL Group. Voor het rapport werden 100 communicatieprofessionals van toonaangevende bedrijven in Europa geïnterviewd.
Vacatures
Accountmanager
SpottaAccountmanager New Business
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisHet rapport laat zien dat topbedrijven in Europa kansen in het ‘always on’ communicatielandschap nog niet of nauwelijks benutten. Het blijkt dat organisaties tegen een aantal culturele en organisatorische barrières aanlopen wanneer zij zich proberen aan te passen aan de eisen en mogelijkheden van het nieuwe communicatielandschap. IT systemen voldoen niet meer, de mobiele technologie binnen de organisatie is ontoereikend om de relatie online aan te gaan en het ontbreekt aan draagvlak bij senior management.
Verder erkent in het onderzoek 85 procent van de communicatieprofessionals dat, sinds informatie over de organisatie ook online en via sociale media beschikbaar is, het maken van fouten serieuzere consequenties heeft voor de reputatie van de organisatie. Ondanks deze bedreiging, beschouwt 79 procent van de geïnterviewden sociale media als een kans om een betere relatie met stakeholders op te bouwen. Slechts 5 procent van de geïnterviewden ziet sociale media als een bedreiging.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid