Overslaan en naar de inhoud gaan

Smartwatch in het dagelijks leven

Nu de smartwatch echt zijn intrede lijkt te maken gaan we er toch aan denken om er niet eens een aan te schaffen. De grote vraag is wat je…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Natuurlijk zijn de huidige smartwatches die op de markt zijn gekomen nog geen vervangers voor de huidige mobiele telefoon en al zijn functies. Het is echt een aanvulling op de mobiel. Het belangrijkste is dat het gebruiksgemak omhoog zal gaan. De mobiel zal minder vaak uit de broekzak getoverd worden of aan worden getikt om de laatste updates te zien. En dit gebeurd heel wat keren in een etmaal. In de toekomst zou het meeslepen van een mobiel tijdens het sporten of tijdens het uitgaan bijvoorbeeld overbodig moeten kunnen worden. De eerste stap naar een device dat letterlijk bij je hoort is gezet. De vraag is alleen welke functies van de smartwatch nu echt goed gebruikt kunnen worden. 

related partner content for mobile comes here

Tijd
De smartwatch zit om je pols en vervangt de plaats van je horloge. Het is dan ook logisch en praktisch dat je de tijd als eerste ziet op de watch. Dit lijkt een nuttige toevoeging die de hele dag te gebruiken is.

Notificaties 
Het fijne van notificaties van een bericht of oproep van een telefoon op een smartwatch is dat hij voor een deel de mobiel vervangt en deze dus niet meer gepakt hoeft te worden in eerste instantie. De staat wel vaak gericht op iemand zijn gezichtsveld, waardoor er een soort privacy-zone gecreëerd wordt. De stand van een smartwatch kan ook naar buiten zijn gericht. Zo kan het tijdens een vergadering zijn dat een buurman eerder ziet dat iemand belt, in plaats van jijzelf. De notificaties zouden het bericht moeten tonen plus nog wat extra zinnen (of zelfs het hele bericht). Denk aan notificaties van Facebook, Whatsapp of een e-mail.
 
Hartslag, stappenteller en calorieënmeter
Dit is een leuke toevoeging als je veel met sport bezig bent, maar waarschijnlijk ontgaat het de meeste mensen op een alledaagse (werk)dag. Het is leuk dat het erop zit, maar het is niet urgent.

Bluetooth 
Je zou zeggen handig om via Bluetooth handsfree te kunnen bellen via je smartwatch. En dat is ook zo. Direct bij de hand als iemand belt en redelijk dichtbij je gezicht zodat je goed verstaanbaar bent. Als moet je dan natuurlijk niet je pols naar de verkeerde kant hebben gedraaid. Iemand zelf bellen wordt al lastiger. Dit zou het beste gaan via het inspreken van iemands naam.
 
Camera
Een camera lijkt op dit moment nog geen echte fijne functie te zijn. Misschien om stiekem foto’s te maken, maar ideaal is het niet om met je pols in de goede positie te draaien om een foto te maken. Daarnaast kijk je niet dezelfde richting op als de camera.
 
Het weer
De actuele weersverwachting is leuk om te zien, maar hier kun je eigenlijk verder vrij weinig mee. Als je naar buiten kijkt, weet je ook wat voor weer het is.
 
Remote control
De smartwatch als afstandsbediening gebruiken lijkt super te zijn. Overal waar je bent kun je devices direct aan- en uitzetten zonder daarvoor ernaartoe te lopen. Belangrijk bij een remote is dat je hem a-la-minute wilt gebruiken en dat kan.

Googlen
Even iets op internet zoeken zit er momenteel nog niet echt in. Hiervoor is het scherm simpelweg nog te klein. Als je dan toch iets op wilt zoeken, gaat dit het beste via het inspreken van je zoekopdracht.
 
Navigatie
Het navigeren via de smartwatch zou functioneel zijn als ook hier het scherm wat groter zou worden. Om puur de richting te weten is het handig, omdat je dicht bij het scherm kunt komen wat bijvoorbeeld bij een TomTom niet het geval is.

Fileinformatie
Als je in de auto zit kun je niet veel afleiding gebruiken. Het zou wel uitkomen als je smartwatch aangeeft als er op jouw weg file aankomt door een simpele melding bijvoorbeeld.

Betalen
Wat een ideale oplossing als je via NFC bijvoorbeeld zou kunnen betalen. Bijvoorbeeld als je met een arm vol boodschappen staat en je ook nog je portemonnee moet gaan pakken.
 
Spelletjes
De populairste Nokia toestellen van jaren terug, zoals de Nokia 3310, hadden ook het spel Snake dat iedereen speelde. Leuk als je je verveeld natuurlijk, maar ook hier is de houding van je arm niet ideaal om langer dan een 5 min een spelletje te spelen.

Over het algemeen kun je wel zeggen het per individu verschilt welke functies jij op een smartwatch wilt. Zeker omdat het op dit moment nog beperkt in gebruik is. Voor veel functies zijn de schermen nog erg klein en kun je best een lamme arm krijgen als je langer naar het scherm kijken moet. Qua functies ligt het er echt aan wat voor type jij bent en hoe jouw dagindeling eruit ziet. Waarschijnlijk zal er steeds meer gebruik van de stem worden gemaakt bij een smartwatch.
Ook bij smartwatches zal het uiterlijk een grote rol gaan spelen. Je ziet nu al met hoeveel verschillende covers je je mobiel kunt personaliseren. Een horloge wordt een onderdeel van iemands outfit. Het horlogemerk Swatch heeft eigenlijk de ideale naam om met het design van Smartwatches aan de slag te gaan.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in