Merkbeleving boomt in Duitsland
Dit alles kost een lieve euro, maar het moet en zal allemaal bijdragen aan een unieke merkervaring. Klassiek in dit verband is natuurlijk Legoland, waar nog steeds tien procent van de jaaromzet van dit bedrijf vandaan komt.
Probleem van dit soort peperdure merkbelevingswerelden is dat de effecten daarvan moeilijk meetbaar zijn. Natuurlijk geeft de kassa de bezoekersaantallen aan, maar dan heb je het ook wel gehad. Het voordeel zit ‘m meer in het tonen van merkkracht naar de buitenwereld. Je laat als fabrikant bijvoorbeeld de tussenhandel zien dat je een grote, interessante partij bent.
Soms gaan dit soort projecten gruwelijk mis. Opel opende in 1999 het funpark ‘’Opel Live’’ (met onder meer testritsimulaties, een museum vol oldtimers en een 3D-crashtest-bioscoop), waarin het maar liefst 120 miljoen mark investeerde. Slechts 20 procent van het geschatte aantal bezoekers kwam hierop af. Volkswagen doet dit met zijn VW-Autostadt stukken beter. Kopers die hier hun nieuwe wagen afhalen, worden verwend en geëntertaind.
<#FONT SIZE=1> Bron: Werben & Verkaufen<#/FONT>
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid