Overslaan en naar de inhoud gaan

Efteling co-creëert met La Place: Sprookjes-speelhoeken en een verantwoorde variant van ‘Happy Meal’

Een samenwerking die twee kanten uitgaat: Efteling speelhoeken in La Place-restaurants en een La Place-restaurant in de Efteling.
Miniatuurvoorbeeld
© La Place
Miniatuurvoorbeeld
© La Place

La Place en de Efteling gaan een ‘grootschalige’ samenwerking aan. Samen introduceren zij een kinderconcept: gethematiseerde speelhoeken en kindersmulmenu’s. De twee starten met speelhoeken in dertien vestigingen. Daarna wordt het concept verder uitgerold bij nieuwe en vernieuwde La Place-restaurants. De kindersmulmenu’s worden verkocht in de Efteling en in alle Nederlandse La Place vestigingen (m.u.v. Express, NS-stations, luchthavens, RAI Amsterdam en Duinrell). Bovendien opent La Place deze zomer haar deuren in de Efteling. Dat maakten de twee partijen woensdag bekend in de Rotterdamse La Place vestiging in Hudson’s Bay.

related partner content for mobile comes here
Efteling Speelhoek bij La Place
La Place

Verantwoord

La Place zegt dat het kindersmulmenu een verantwoord alternatief is voor bestaande kindermenu’s. Waar fastfoodrestaurants als McDonald’s ook al stappen zetten om hun kindermenu’s iets verantwoorder te krijgen (in plaats van friet kán gekozen voor snoeptomaatjes, in plaats van cola voor Spa), gaat La Place nog een stapje verder. Het restaurant: ‘Het menu bestaat uit een kidsburger of broodje met beleg naar keuze, een bakje komkommer/tomaat, een vers sapje, smoothie of huisgemaakte limonade.’ In plaats van een plastic speeltje, treffen kinderen een smultasje met daarin een doeboekje, kleurpotloodjes, een wisselend cadeautje (geen plastic prul, de eerste keer een pen met onzichtbare inkt) en een muntje voor een ijsje aan.

La Place komt nog terug op de vraag naar de precieze voedingswaarde van het Efteling kindersmulmenu. (4,95 euro, wisselt elk seizoen van Efteling-thema).

 

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid
Martijn

Dat is een goede zet van de Efteling, want hoe leuk ze hun restaurants ook aankleedden, het eten zelf was echt rampzalig. De Horecamanager van de Efteling zal er genoeg hoofdbrekers aan hebben gehad. Dit is naar mijn idee een goede oplossing, in ieder geval voor de bezoeker.

Han Messie

DE VROLIJKE NOOT
De timpaan waar een sierlijke lier
boven hazelnoottwijgen prijkt
noodt bij opgewekte klanken
te genieten van spijs en drank
achter de glazen gevel
vol wijde hoekige ogen
door jeugdig bladergroen omrand
verse groente zuivel en fruit
zenden hun frisse uitstraling'
over zoet wenkend gebak
tussen heerlijke vruchtensappen
waar bescheiden -toch schalks- beste wijn glanst
hier werken mensen van de Efteling
met smaak en gemoed der elfen.

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in