Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal dagbladabonnementen blijft dalen

CBS heeft in zijn onderzoek naar 'ict- en mediagebruik naar persoons- en huishoudkenmerken' dit maal gekeken naar de dagbladabonnementen in…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

CBS heeft in zijn onderzoek naar dit maal gekeken naar de dagbladabonnementen in Nederland.

related partner content for mobile comes here

In negen jaar tijd is het percentage Nederlanders dat zegt dat iemand in hun huishouden een abonnement heeft op een krant, gedaald van 62 procent (1997) tot 51 procent (2006). Meer dan 50 procent van de stellen in Nederland had in 2006 een krantenabonnement. Bij eenoudergezinnen was dat minder dan een derde. De zwakste daling is te zien bij stellen zonder kinderen: van 70 procent in 1997 naar 63 procent in 2006.

Van de autochtone Nederlanders meldt 56 procent in 2006 dat er iemand in hun huishouden geabonneerd was op een krant. Bij westerse allochtonen was dit 44 procent en bij niet-westerse allochtonen 14 procent.

Als we kijken naar het woongebied blijkt dat mensen op het platteland veel vaker geabonneerd zijn op een krant dan inwoners van een grote stad. 62 procent van de huishoudens in niet-stedelijke gebieden ontvangt dagelijks een krant, tegen slechts 39 procent in zeer sterk stedelijke gebieden. Houdt men rekening met het feit dat grote steden meer allochtonen wonen dan op het platteland, dan wordt het verschil in het aandeel krantenabonnementen in de grote steden en op het platteland zichtbaar kleiner, aldus CBS.

Het zijn vooral de ouderen die aangeven een krantabonnement te hebben. In 2006 hadden ongeveer 66 procent van de 45-plussers een abonnement op een krant. Bij personen jonger dan 45 jaar lag dit percentage een stuk lager.

In huishouden van mensen met een universitaire of hbo is 66 procent abonnee. Bij mensen met lager onderwijs is dit 44 procent. Als rekening wordt gehouden met het relatief hoge aandeel jongeren onder hoger opgeleiden, dan wordt het verschil tussen de opleidingsniveaus nog groter, concludeert CBS.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in