Uit de dood herrezen
Oldsmobile, Pan Am, Woolworth, grote merknamen die ondanks hun faam allemaal verdwenen zijn. Zo gaat dat nu eenmaal, volgens de regels van de Product Life Cycle: introductie, groei, volwassenheid en neergang.
Moeten we ons daar bij neerleggen? Niet per se, er kunnen redenen en aanknopingspunten zijn voor het laten herleven van dode of ten dode opgeschreven merken. De belangrijkste daarvan is uiteraard het kapitaalverlies: een merk vertegenwoordigt -ook als het in een neergaande spiraal zit - een aanzienlijke waarde voor een bedrijf, en die laat je niet zomaar wegvloeien.
Vacatures
Accountmanager
SpottaAccountmanager New Business
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisMet behulp van een brandaudit kan worden vastgesteld of het de moeite waard is om een reanimatiepoging te doen. Dat is niet het geval bij merken die lijden onder een geringe naamsbekendheid of een negatief imago, maar vaak wel bij merken in het midden- en hogere prijssegment met een tamelijk grote winstmarge.
Die zijn met de juiste inzet en het nodige geduld vaak best weer tot leven te wekken. Begin in zo’n geval met het herstellen van de verloren gegane kwaliteit van het merk, en investeer daar serieus in. Bepaal ook zorgvuldig voor welke doelgroep het gerevitaliseerde merk bestemd is, en houd niet krampachtig vast aan oude klanten.
bron: Business Horizons
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid