China's videosite Tudou's VP Dan Brody:"In China gaat de prijs per eenheid niet omlaag, maar omhoog

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Ronald van den Hoff bevindt zich op dit moment met internet/nieuwe media mensen in China. Op Molblog doet hij verslag.

stond op het lijstje van te bezoeken bedrijven.

De facts: meer dan 1000 servers, 120 medewerkers, geen geld verdienen want de groei is belangrijker, 100 miljoen clipviews per maand, 50% marktaandeel.
Dan Brody vertelde ons dat ze net gestart zijn met de introductie van advertising, 15 seconden reclame spotjes die vooraf aan de video getoond worden en tussen de items van de playlist door.

Logo's etc.kun je plaatsen op de pagina's om de video clips heen af op de achtergrond. Het format komt overeen met de reclamespots die bedrijven al maken voor de televisie, dus de verkoop slaat aan en opeens komt de "winst"in zicht. Waar de Youtube kijker ergens gemiddeld tussen de 8 en 12 minuten kijkt per sessie, is dat hier tussen de 1 en 2 uur. Ze hebben zelfs "powerusers". Die doen het 12 uur achter elkaar...

Het viel me al eerder op: video en/of internet gaming in China is groot. Enerzijds omdat de nationale tv erg saai schijnt te zijn, maar ook verder is er in China, buiten de hele grote steden, weinig te beleven is, zeker voor de jeugd. De meeste internet gebruikers zijn danook onder de 35 jaar.

Spelletjes? In alle soorten en maten. Van casual tot serious en van 3d tot mmorpg/virtuele werelden. van Marc van der Chijs richt zich vooral op de casual games. Met 30 portals wereldwijd, met top posities in alle landen waar men actief is en een slordige 70 miljoen spelletjes spelers per maand, worden spelletjes hier "serious stuff".

De sleutel tot het succes? Van der Chijs:
1.top domein namen, zoals "spelletjes.nl".
2.spelletjes en sites eenvoudig te kopieren en te "localizen", super scalable dus.
3.de beste en laatste spelletjes op je site hebben, al zijn ze van de concurrent.
4.focus: alleen spelletjes op de site en je niet laten verleiden om andere zaken aan te bieden.
5.social media toepassingen integreren in de site: spelletjes "raten", doorsturen, reviewen, chatten over de spelletjes, rommelen met je avatar en bloggen.

Over sociale media gesproken: de toepassingen in China zijn stevig verankerd in de (internet) samenleving. Social media bestaan hier langer dan bij ons en worden stevig gebruikt. Er zijn internet sterren (beroemder dan filmsterren), on-line user generated shows ( alleen te zien op internet), on-line boeken, films, gespeeld door de internet sterren volgens user generated scripts ("fanfiction") en auto's hebben nicknames op de blogs, die de passie uitdrukken voor een merk ( FuFu= Ford Focus).

Het "instant messaging" heeft bizarre vormen aangenomen. Het heet hier en deze site heeft 50% meer bezoekers/gebruikers dan Facebook.
Buzz marketing is echter relatief nieuw en wordt lokaal ontwikkeld, door o.a . CIC Data CEO Sam Flemming vertelde ons dat zoeken op woorden zo complex is, omdat 1 woord in het Chinees wel 10 verschillende betekenissen kan hebben. En zo zijn er nog wel meer zaken die moeten worden opgelost. De taal, de cultuur en de gebruiken zijn hier nu eenmaal anders dan in de Westerse wereld. Nielssen' Buzzmarketing is hier kansloos daardoor.

Verder passeerden Philips, die hier een prachtig researchlab heeft, Games (bekend van de "3d serious console games" Pirates, Jade Empire, Darkness en Bioshock-3 miljoen keer verkocht- de revue.

Voor foto's en filmpjes klikken we of . En .

Wordt vervolgd...

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie