In Paviljoen Puur werd de Optimel Puur gepresenteerd als het eerste 100% natuurlijke zuivelproduct. Er zitten geen suikers in en ook geen zoetstoffen, maar alleen drie ‘pure’ ingrediënten: magere yoghurt, vruchtensap en natuurlijk aroma. Puur is ook waar het heengaat volgens Ron Blaauw, die in zijn Gastrobar alleen nog gerechten maakt met maximaal vijf ingrediënten (in tegenstelling tot de stuk of negenenveertig waarvan hij eerst gebruik maakte in zijn restaurant met Michelin-sterren). Hij verzorgde de lunch geïnspireerd door- en gebruik makend van Optimel Puur.
In 1989 was Optimel de enige 0% vet yoghurt. Nu is Optimel dus de enige drinkyoghurt zonder zoetstoffen en toegevoegde suiker.
Geschiedenis Optimel
Niet alleen de ingrediënten maar ook de verpakking is nieuw ontworpen. ‘Optimel-vriendinnen’ die zich online konden aanmelden hebben geholpen met beslissingen met betrekking tot de smaak- en verpakking.
Voedingskundige Astrid Bakker vertelt wat er in Optimel Puur zit
Optimel Puur is vanaf 8 juli verkrijgbaar.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!