De GIJS geitenmelk, -karnemelk en -yoghurt van PLUS komen van de zuivelboerderij van Ernst van der Schans uit het Gelderse Well. Volgens PLUS 'haalt Ernst zijn geitenmelk bij zijn broer Alexander die even verderop woont. Deze geitenboer geeft zijn geiten een gevarieerde maaltijd van gras, maïs, worteltjes, rode bietjes en suikerbietjes. Al dit voedsel komt uit de eigen streek. De geiten worden drie keer per dag gemolken. Hierna gaat de melk van Alexander naar Ernst die het vervolgens zo vers mogelijk en op ambachtelijke wijze verwerkt. Ernst karnt zijn geitenkarnemelk nog traditioneel met als resultaat een heerlijk dorstlessende karnemelk. Het vetgehalte van zijn geitenyoghurt verandert met de seizoenen mee, maar de yoghurt is steeds mild en zachtromig van smaak.'
Geitenijs
Het boerengeitenijs van de IJshoeve is gemaakt van biologische geitenmelk. Het is vers, natuurlijk en heeft een romige textuur.
PLUS over geitenmelk: 'Geitenzuivel is een goede bron van hoogwaardige eiwitten, goed afbreekbare vetzuren, vitamines en essentiële mineralen. Tegelijkertijd wordt geitenmelk vaak beter verdragen dan koemelk en roept het minder overgevoeligheidsreacties op. Geitenmelk bevat namelijk hele kleine vetbolletjes, kleiner dan koemelk. Hierdoor ligt de melk minder zwaar op de maag. Ook worden de eiwitten, vetten en mineralen in geitenmelk sneller en vollediger verteerd en opgenomen in vergelijking tot koemelk.'
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!