Overslaan en naar de inhoud gaan

Op weg naar online dictatuur?

Op nu.nl is te lezen dat Google van plan is om online opslagruimte aan te gaan bieden. Gebruikers kunnen de dienst gebruiken als een…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Op is te lezen dat van plan is om online opslagruimte aan te gaan bieden. Gebruikers kunnen de dienst gebruiken als een wereldwijd toegankelijke harde schijf.

related partner content for mobile comes here

Het project, dat intern bekend zou staan onder de naam 'My Stuff', is bedoeld om verschillende online diensten van het internetbedrijf met elkaar te verbinden.

Het wordt dus een "concurrent" voor alle andere online opslagdiensten en voornamelijk voor, de grootste concurrent, Windows Live. Volgens mij kan het een groot succes worden. Het geheim zit hem niet zozeer in het innovatieve, zoals ook Microsoft , maar in de samenhang van de verschillende diensten. Met deze dienst kan Google weer een stap zetten in de richting van hun .

Op een gegeven moment zullen er twee globale groepen ontstaan. Een groep die voornamelijk Google diensten gebruikt en een groep die het vooral van de Windows Live diensten moet hebben. Voor de marketeer is het een positieve ontwikkeling, maar met een negatieve ondertoon.

Het positieve is dat doelgroepen (als we het nog daarover mogen hebben) op een zeer accurate wijze in beeld gebracht kunnen worden. Wanneer we onze desktop omgeving naar online omgevingen verplaatsen en dus geen geheimen meer hebben is het een kwestie van databases uitdraaien. Een marketeer hoeft dan alleen nog maar aan te geven dat hij een database wil met een bepaalde keyword. Of die keyword nou in de gebruikers office documenten voorkomen of in een Messenger gesprek maakt dan niet uit. Voor meer geld mag je dan ook nog eens de leeftijden en de demografie bepalen van de gebruikers. En zo zullen er meer opties en mogelijkheden ontstaan.

De negatieve ondertoon is dat we hier vormen van een dictatuur zien ontstaan. Een dictatuur is doorgaans een regeringsvorm waarin de absolute macht bij een persoon of een kleine groep mensen berust (Google of Windows Live). Volgens zijn er ook die juist het volk proberen te betrekken bij hun dictatuur en die door propagenda en populisme het volk voor zich weten te winnen. Dictaturen kunnen dus door een meerderheid van de bevolking gesteund worden (de verschillende groepen). Een goed middel hiervoor is door goede doelen te steunen of te .

Dat betekent dat buitenstaanders (marketeers) nog weinig in te brengen zullen hebben. Google en Windows Live kunnen een digitale wereld creëren waarin de twee kampen de absolute heerschappij delen. Hierdoor zullen de marketeers die niet voor Google of voor Windows Live kiezen buiten de boot vallen en hun markt niet kunnen benaderen.

Maar begrijp me niet verkeerd. Terwijl ik een deel van deze posting op mijn smartphone aan het typen was, had ik alweer twee email notificaties ontvangen van Gmail, een instant message van Windows Live Messenger en had ik via Google wat definites opgezocht. Intussen lees ik via Netvibes dat er een leuk filmpje op youtube staat over .

Ik ben gewoon benieuwd wat al deze ontwikkelingen voor de marketeers zullen gaan betekenen (in het algemeen). Jullie visie?

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in