Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe website Rijksmuseum is een visuele explosie vol met verhalen

Rijksmuseum vernieuwt online met extreem groot beeld en nieuw platform Stories.
Rijksmuseum
Rijksmuseum

Hoe breng je een mondiaal topmuseum online in beeld? Precies, groots. Het Rijksmuseum heeft gekozen voor extreem groot beeld en eenvoud op zijn vernieuwde site. Daarnaast, en minstens zo opvallend, lanceert het Rijks ook een nieuw platform voor al zijn verhalen - voor en achter de schermen: Stories.

related partner content for mobile comes here

Stories biedt ‘state of the art' videostreaming, met een eigen player, maar ook  live-events en interactieve formats zoals artikelen in ‘scrollytelling’ vorm. Op het platform staan bestaande series zoals Rijksmuseum Unlocked en RijksCreative maar ook drie nieuwe interactieve series waarin meesterwerken van het Rijksmuseum worden uitgelicht: 100 Meesterwerken,

Afstoffen Slag bij Waterloo 

Hendrikje Crebolder, directeur Media & Development, ziet het als een manier om verdieping te bieden: ‘In het Rijksmuseum gebeurt ongelooflijk veel. Van onderzoek naar De Nachtwacht tot het afstoffen van de Slag bij Waterloo. Van het maken van de tentoonstelling Slavernij tot de restauratie van een 23 meter lang cyclorama.’

Speciale aandacht is uitgegaan naar toegankelijkheid. Teksten en interactieve items zoals aanklikbare knoppen of selectiemenu's zijn nu duidelijk vindbaar voor schermlezers en andere hulptechnologieën. Ook wordt content voorzien van audiodescriptie en ondertiteling.

aankondiging vd Elsken
episode ijsptret

Rijksstudio als inspiratie

De inspiratie voor de nieuwe website komt vooral van de toonaangevende en prijswinnende Rijksstudio, in 2012 gelanceerd. Hier staan 700.000 werken die online, die jaarlijks door miljoenen gebruikers worden bekeken. In Rijksstudio kan iedereen met bekende, onverwachte en verrassende beelden tot in detail inzoomen en verzamelingen maken. Alle hoge resolutie beelden zijn gratis te downloaden.

De nieuwe website is ontwikkeld in samenwerking met Fabrique, Q42 en Irma Boom Office. Het Rijksmuseum is voor fotografie onlangs een samenwerking aangegaan met Studio Polat.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in