Overslaan en naar de inhoud gaan

SXSW sessies WTF and beyond

SXSW aficionados geven allemaal dezelfde tip, bezoek vooral sessies over zaken die heel erg niche zijn. Onder het label ‘WTF and…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dus op naar de sessie ‘How to build the post-human brain’ over ontwikkelingen die op het snijvlak van breinkracht, geheugen en technologie liggen. Een van de belangrijkste vragen is of ons brein in staat is onze stijgende levensverwachting bij te houden. Hoe slaan we een oneindige hoeveelheid herinneringen op? En als dat niet kan, hoe herinneren we ons ons eigen leven dan? Gaan we onze herinneringen downloaden en elders opslaan? Krijgen we implantaten die ons gaan helpen bij opslag en verwerking? En waar ligt dan de grens tussen mens en machine? Hoeveel toevoegingen kan ons brein hebben voordat we het geen menselijk brein meer noemen maar een post-menselijk brein?

related partner content for mobile comes here

Singularity University CEO  trapt de sessie af met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied. Waar de rest van SXSW de mond vol heeft over wearables worden hier vooral implantaten en sensoren besproken die we in ons lichaam gaan gebruiken. Hij noemt ook medicijnen als  die we kunnen gebruiken om de werking van ons brein te versterken en veranderen. Naast de zegeningen van de technologie stipt hij de – voor de hand liggende – gevaren aan: technologie kan worden gehackt, ook die in je lichaam. Kraft demonstreert , een hoofdband die de activiteit van je brein zichtbaar maakt en waarmee je kan leren om je eigen brein beter te sturen en te ontwikkelen. Met dit type technologie kunnen mensen met verlammingsverschijnselen leren om apparaten , zoals een robotarm, waardoor ze zelfstandiger kunnen leven.

Volgens panellid en investeerder Tim Chang is de gezondheidszorg natuurlijk het terrein waar we de eerste concrete toepassingen zien, maar hij verwacht dat de nieuwe technologieën al heel snel beschikbaar komen voor een kleine groep die over de juiste kennis, kennissen en geld beschikt. Chang benoemt dat het belangrijk is dat ervoor wordt gezorgd dat er geen enorme ‘technology-gap’ ontstaat. Hoe dat ingevuld moet worden komt er, in ieder geval in deze sessie, nog niet uit.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in