Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Crisis vergroot consumptie financiële media’

De malaise in de geldwereld heeft voor sommige media gunstige effecten. Zo zijn financiële internetsites sinds het uitbreken van de…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

“We merken dat alles wat we publiceren onder onze handen wordt weggegrist. Het is absoluut drukker,” zegt hoofdredacteur Pieter Kort van iex.nl. Deze site en drie zustersites kregen de afgelopen vier weken 940.000 unieke bezoekers, naar schatting 60 procent meer dan normaal. Op topdagen waren er 1,4 miljoen pageviews, een toename van ongeveer 80 procent.

related partner content for mobile comes here

Bij de site belegger.nl is het sinds september ook veel drukker dan normaal, meldt oprichter Matthijs Kanis. “We krijgen per dag op drie sites die we hebben ongeveer 100.000 unieke bezoekers en dat is een verdubbeling.'

De site beurs.nl concludeert dat ‘niet iedereen last heeft' van de kredietcrisis en wijst dan op de voor de site ongekende bezoekcijfers. De website verwacht dat deze maand meer dan een miljoen mensen de pagina's van de site hebben bekeken. Dat zou vergeleken met normaal 400.000 meer dan een verdubbeling betekenen.
Behalve kijkers naar de (live) uitzendingen, zag RTLZ ook het aantal via internet opgevraagde uitzendingen (videostreams) de afgelopen weken stijgen. Dinsdag 30 september bereikte dat een hoogtepunt met 15.000 opgevraagde streams. Op de site van RTLZ worden dagelijks een half miljoen maal pagina's bekeken.

Dat het publiek zich zorgen maakt over de financiën blijkt uit het forum op iex.nl. Het aantal berichten, en vooral vragen, dat achtergelaten wordt is op topdagen met vierduizend bijna twee keer zoveel als normaal. Of de uitbaters van de site en de zender er ook daadwerkelijk garen bij spinnen is nog maar de vraag. Volgens Kanis van belegger.nl valt de advertentieverkoop tegen terwijl doorgaans juist in het laatste kwartaal het meeste wordt omgezet. “Het laatste kwartaal is normaal het toetje van het jaar. Maar dat is er nu dus niet,' constateert Kanis. (ANP)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in