Overslaan en naar de inhoud gaan

Wrevel over tv-spotje tegen nieuw apk-regime

De ANWB en Veilig Verkeer Nederland spraken recent hun afwijzing uit over de campagne, waarmee de Stichting Autovakman wil voorkomen dat de…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Volgens de ANWB zet het televisiespotje mensen volledig op het verkeerde been door te suggereren dat er door minder autokeuringen honderden verkeersdoden extra vallen. Volgens de ANWB is de campagne misleidend. Directeur Joop Goos van Veilig Verkeer Nederland noemde woensdag in het televisieprogramma EenVandaag het aantal van honderd doden per half jaar extra overdreven. "Aanzetten mag, maar je moet niet goochelen met cijfers," aldus Goos.

related partner content for mobile comes here

Stichting Autovakman heeft als doel de informatieverstrekking te bevorderen over het onderhouden en repareren van auto's. Via spotjes die vanaf begin september te zien zijn op televisie waarschuwt de organisatie voor de gevolgen van het plan om auto's van drie jaar en ouder niet meer elk jaar automatisch te keuren.

Auto's zouden pas vanaf vier jaar elke twee jaar gekeurd hoeven te worden. Volgens voorzitter Adriaan Roggeveen is dit nadeling voor de verkeersveiligheid en het milieu. De BOVAG, RAI Vereniging en Veilig Verkeer Nederland begonnen eind augustus eveneens een campagne voor behoud van de huidige apk. Ook zij denken dat het plan van het kabinet, dat het argument van lastenverlichting hanteert, nadelig is voor milieu, verkeersveiligheid en werkgelegenheid.

Minister Peijs laat haar opstelling afhangen van een Europees onderzoek naar de vraag of de regeling ten koste gaat van de verkeersveiligheid en het milieu. Als dit niet zo is, wordt de regeling volgend jaar van kracht, zei ze onlangs. Half oktober komt een tussenrapport van het Europese onderzoek uit. (ANP)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in