Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn dé 20 hotspots waar (sommige) PR-adviseurs graag gezien willen worden

0m te werken, te netwerken, te zien en gezien te worden. #20COM
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

[door Floor Bakhuys Roozeboom]

related partner content for mobile comes here

Van hippe openingsfeestjes tot foodbloggers, van pop-up barretjes tot gin tonic-proeverijen. Geen wereld waarin PR de laatste jaren zo’n vlucht heeft genomen als die van horeca & hospitality.

Hadden de meeste eigenaren van restaurants, barretjes en hotels tien jaar geleden nauwelijks van een PR-bureau gehoord, tegenwoordig schakelt vrijwel iedere zichzelf serieus nemende horecaondernemer een bureau in om zichzelf in de kijker te spelen én als het even kan die felbegeerde status van ‘hotspot’ te veroveren.

Ook PR-adviseurs zelf hebben zo hun plekken waar ze graag komen - om te werken, te netwerken, te zien en gezien te worden.

Dit is onze selectie, in willekeurige volgorde:

1. (foto)

Restaurant in het Amsterdamse Conservatorium Hotel waar chef-kok Schilo van Coevorden Aziatische invloeden combineert met lokale producten.

Van Baerlestraat 2, Amsterdam

Trendy Japans restaurant met Hariprasad Shetty (voorheen Michelinster-restaurant Nobu in Londen) als executive chef. Met traditionele Robata grill dus lekker kijken hoe de garnalen door de lucht vliegen.

Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam

Het restaurant van het W Hotel is met hoge plafonds, kroonluchters en marmer dé plek om gezelschap mee naartoe te nemen dat geïmponeerd wil worden.

Spuistraat 172, Amsterdam

Robuuste burgers met catchy namen in een hip interieur dat geïnspireerd is op de traditionele slager. Tout Amsterdam komt hier voor een vette hap in stijl.

Albert Cuypstraat 129, Amsterdam

Onder de hotspots in de communicatiewereld is Dauphine een absolute Amsterdamse klassieker. Geijkte ontmoetingsplaats voor zakenlunches, dinerjes en netwerkborrels.

Prins Bernardplein 175, Amsterdam

Met een imponerend interieur van ontwerper Marcel Wanders in dit restaurant van het Andaz Hotel zo’n plek waar je geweest moet zijn.

Prinsengracht 587, Amsterdam

Het populaire vleesrestaurant van chef-koks Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk (jaja, het nieuwe liefje van Katja Schuurman) waar elk half jaar een ander dier centraal staat.

Utrechtsestraat 6, Amsterdam

‘Funky food experience’ van Jin Hu (van de Arnhemse hotspot Velvet), waarin een jong team met ervaring in toptenten als The Fat Duck, de Librije en Noma gasten een vast menu voorschotelen.

Westerstraat 264, Amsterdam

Met niets maak je zulke goede sier bij je connecties als het kennen van dat ene Aziatische pareltje midden tussen de schreeuwerige toeristenbarretjes. Voor echt lekker Indiaas eten.

Korte Leidsedwarsstraat 203, Amsterdam

Als tijdloze stadsbrasserie is Dudok een Rotterdams icoon onder de hotspots. Befaamd om de klassieke appeltaart met slagroom.

Meent 88, Rotterdam

Vernoemd naar de vroegere fabriek van Verduurzaamde Vleeschwaren en bekroond met ‘Beste Burger van Nederland 2015’ is deze burgerbar een nieuwe Rotterdamse favoriet.

Witte de Withstraat 70, Rotterdam

Dit hippe en levendige bierlokaal in het ‘Soho van Rotterdam’ is de ideale plek voor een gezellige (netwerk)-borrel.

Nieuwemarkt 11, Rotterdam

Trendy sky bar van chef Marnix Benschop, ideaal voor snacks en cocktails en adembenemende uitzichten over Rotterdam.

Stationsplein 45, Rotterdam

Café meets restaurant meets poppodium in het gebouw van de oude Hollywood.

Schiestraat 20, Rotterdam

‘Beer, bbq, music, sun, and lovely people’, zo prijst de Biergarten zichzelf aan. Als outside only bar is de Biergarten de Rotterdamse hotspot voor de zomer.

Schiestraat 18, Rotterdam

Restaurant in oud fabrieksgebouw, daar loopt iedereen bij voorbaat al mee weg. En dan is Mama Kelly ook nog ‘een van de betere industriële restaurants’ volgens De Volkskrant.

Saturnusstraat 100, Den Haag

Indruk maken op mensen die de Randstad nou wel gezien hebben? Bij deze hotspot aan het Grevelingenmeer zou je je zo in Ibiza, St Tropez of Miami wanen.

Punt 1, Oudorp

Restaurant van chef-kok Edwin Kats (voorheen twee sterrenrestaurant La Rive), waar je zomers aan het water kunt zitten en shared dining het uitgangpunt is.

Wilhelminaplein 1, Den Bosch

Zuidelijke hotspot ‘op het snijpunt van oud en nieuw, klassiek en modern’, in een oude monumentale boerderij.

Dorpsplein 4, Riethoven

Nieuwe Spaans-Nederlandse place to be in Eindhoven, gerund door Adrian Zarzo, ‘talentvolste sommelier van het jaar’ en ‘beste jonge kok van Europa’.

Bleekweg 7, Eindhoven

Dit overzicht is ook verschenen in Communicatie Magazine november 2015, in een artikel over pr-lessen uit de wereld van horeca & hospitality.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in