Overslaan en naar de inhoud gaan

De durfmarketing van Philip Sheldrake

De Brit Philip Sheldrake vindt het hoog tijd dat marketing, pr en communicatie hun intrede doen in de 21ste eeuw. Een interview met de…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

De Brit Philip Sheldrake vindt het hoog tijd dat marketing, pr en communicatie hun intrede doen in de 21ste eeuw. Een interview met de auteur van is terug te lezen in het decembernummer van Tijdschrift voor Marketing, dat deze week op de mat valt. Hieronder een aantal opmerkelijke uitspraken:

related partner content for mobile comes here

Sheldrake is oprichter van het jonge consultancybedrijf Meanwhile. Hij bedrijft wat hij zelf durfmarketing (venture marketing) heeft gedoopt; een door keiharde feiten en cijfers aangedreven vorm van marketing, waarin het lot van klant en consultancy onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Klanten worden door Sheldrake steevast partners genoemd. Doelstellingen en resultaten – goed of slecht – worden immers gedeeld. ‘Samen met onze partners doen we wat nodig is om de producten te identificeren die, met behulp van een optimale mix van vaardigheden, op de markt gebracht moeten worden. Het succes van onze partners is ons succes en dat geldt ook voor het falen. Wat zij verkopen dat verkopen wij ook, precies zoals durfkapitalisten of participatiemaatschappijen doen.’

Sheldrake schuwt de creativiteit niet, maar vindt wel dat deze altijd onderbouwd moet worden door relevante meetmethoden. ‘Creativiteit is niet zo creatief als het de zakelijke doelen niet haalt. Leuk zo’n prijs in Cannes, maar als een campagne geen enkel piekje in de verkopen laat zien, dan is die mislukt. Prijzen leiden alleen maar af.’

Big data
Creativiteit kan volgens hem overigens gewoon gemeten worden. Hij ziet geen enkele reden meer waarom marketing en pr naast de wetenschap moeten staan. ‘We hebben allang geen tekort aan data meer. En de hoeveelheid data die we er de komende jaren bij krijgen, laat zich niet meten in een paar procentjes. Nee, het gaat echt om massa’s en massa’s data. Het neologisme exaflood wordt hiervoor al gebruikt. Denk ook aan de krankzinnige hoeveelheid realtime data die het internet der dingen straks gaat opleveren. Als de complete kamer waarin wij nu zitten een interface met het web is, dan creëren al onze gebaren en woorden data. De uitdaging is om die overdaad aan informatie straks te verwerken en om te zetten in kennis en wijsheid. De marketing- en pr-professionals van morgen weten hoe ze daarmee om moeten gaan.’

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in