Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde in zicht voor papieren Staatscourant

De regering is van plan om de besluiten die altijd via de Staatscourant als officiële overheidskrant bekendgemaakt worden, voortaan op…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

De Bekendmakingswet bepaalt dat die regels pas geldig zijn, als ze in de krant hebben gestaan. Daarnaast heeft het dagblad een journalistiek gedeelte met interviews, beschouwingen en achtergronden over die nieuwe regels. Maar regering is van plan om de besluiten die altijd via de Staatscourant bekendgemaakt worden, voortaan op internet te zetten. Veel goedkoper en beter bereikbaar. Het journalistieke deel komt in de plannen van het kabinet niet meer voor, tot verdriet van de redactie. Die heeft nu 'Club 1814' opgericht, een comité van 'vrienden van de Staatscourant'. 1814 verwijst naar het jaar waarin het eerste exemplaar van de pers rolde.

related partner content for mobile comes here

Op het weblog van komen reacties binnen van allerlei politici, die vaak geschrokken reageren op de aanstondse verdwijning van de papieren editie. CDA-Kamerlid Jan Schinkelshoek (oud-communicatiemanager van Rabobank, Communicatiemanager van het Jaar 2004 en oud-hoofdredacteur van de Haagse Courant) is ook abonnee. "De krant is onmisbaar voor elke parlementariër," zegt hij tegenover dagblad Trouw. Schinkelshoek vindt het voorstel om bekendmakingen voortaan via internet te regelen wel een goed idee. "Maar ik weet niet of het uitsluitend via internet moet. Het lijkt mij beter als we ook een gedrukte vorm naast de internetsite houden. Ten eerste als noodvoorziening en archief. En als zaken op papier staan, hebben ze ook een grotere attentiewaarde. Neem de bekendmaking van de jaarlijkse lintjesregen die altijd in een speciale editie van de Staatscourant plaatsvindt. Het is toch veel aardiger om op papier te lezen dat je een lintje hebt gekregen, dan op een internetsite?"
Ook het journalistieke deel van de krant wil Schinkelshoek graag behouden. "Maar dat zeg ik niet zozeer als Kamerlid. Mijn sympathie voor dat deel komt voort uit het feit dat ik zelf oud-hoofdredacteur van een krant ben." Bij de Staatscourant wordt nog 'klassieke' parlementaire journalistiek bedreven, zegt Schinkelshoek. "Heel feitelijk, zonder tierelantijnen of relletjes. En ze hebben interessante beschouwingen. Het zou me zeer spijten als dit dagblad zou verdampen als gevolg van de digitalisering van de maatschappij." (Trouw, Ivo Barends)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in