NatuurHoeve komt met omega 3 en 7 yoghurt
Natuurhoeve heeft hiervoor twee jaar nauw samengewerkt met Universiteit Wageningen en diverse (buitenlandse) veevoerbedrijven.
Uit onderzoek van de universiteit kwam naar voren dat het gunstige percentage omega 3 en 7 onverzadigde vetzuren in de melk uit Benschop en omgeving het gevolg is van de bodemsamenstelling in het Groene Hart. Dit in combinatie met de traditioneel hoge weidegang in dit gebied. In de zomer bevat melk uit het Groene Hart dus extra veel omega-vetzuren.
Vacatures
Accountmanager
SpottaAccountmanager New Business
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisSamenwerking met een leverancier van veevoer en diens toeleverancier uit Frankrijk resulteerde in een voer voor koeien op basis van lijnzaad. Hierdoor maken de koeien in de winter, wanneer ze niet in de weide grazen, ook veel omega 3 en 7 aan.
De zuivelproducent zegt er nu als eerste in Nederland erin geslaagd te zijn door middel van aangepast veevoeder en stimulering van een gezonde weidegang (lekker buiten grazen in de wei) een yoghurt met natuurlijk verhoogde Omega 3 en 7 vetzuren op de markt te zetten; tweemaal zoveel als in reguliere yoghurt.
De yoghurt wordt onder de naam Weideyoghurt in de supermarkt aangeboden. Volgens Natuurhoeve is de smaak aanmerkelijk verbeterd; de yoghurt is nu zachter en voller van smaak.
Duurzaam ondernemen is een hot item in de zuivelsector; ook Campina start vanaf deze herfst met een nieuwe duurzaamheidsstrategie die onder andere bestaat uit het toedienen van verbeterde veevoederproducten aan een deel van zijn koeien en het stimuleren van de weidegang. Zie een eerder artikel op Molblog.nl.
De zuivelfabrikant hoopt hiermee een ultra-biologische melkmerk aan te kunnen bieden dat in de toekomst tegenwicht moet gaan bieden aan de goedkopere huismerken.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid