Overslaan en naar de inhoud gaan

Startup Seamore verkoopt zeewier als pasta

Oogsten moet mogelijk worden via crowdfundingcampagne.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Nederlandse startup Seamore brengt het nieuwe merk I Sea Pasta  op de markt: 100% zeewier dat lijkt op tagliatelle.  Oprichter Willem Sodderland hoopt de in het wild groeiende zeegroente deze zomer via een crowdfundingcampagne te kunnen oogsten. Sodderland: ‘Het is daarmee de allereerste ‘crowdoogst’. Als er voor 15.000 euro besteld en verkocht wordt, kan de oogst doorgaan en zal het straks ook in de winkels te vinden zijn.’

related partner content for mobile comes here

Ibiza
Willem Sodderland, bekend van word-of-mouthbureau Buzzer, ontdekte de zeewierpasta tijdens een vakantie op  Ibiza, in 2013. Hij kon in zijn &;seaweed salad&; geen zeewier ontdekken en geloofde zijn vrouw niet toen die de groene tagliatelle aanwees. De chef overtuigde hem tenslotte dat de tagliatelle geen pasta was, maar een bijzondere soort zeewier, Himanthalia, zo van de rotsen geplukt.

Sodderland: ‘Een idee ontstond: Wat als we zeewier ook echt als pasta zouden gaan eten? Lekker, minder koolhydraten en meer groente.’

Een testpanel van 75 families, food bloggers, ‘health food fans’ en diëtisten experimenteerde vervolgens met recepten, zoals bolognese, carbonara en pasta pesto. Over de smaak: lekker, niet glibberig, een milde smaak en iets meer bite dan pasta.

Sodderland zette het bedrijf Seamore op met als doel om nog deze zomer I Sea Pasta  op de markt te brengen. Op Oneplanetcrowd kunnen mensen pakjes zeewier pasta bestellen. Bij genoeg bestellingen kan er geoogst worden aan de westkust van Ierland. Daarmee wordt het beschikbaar en betaalbaar voor iedereen. Seamore heeft inmiddels 60 procent van het bedrag binnen gehaald. ‘Sinds de eerste publiciteit hebben winkelketens, groothandels en restaurants enthousiast gereageerd en komen er zelfs aanvragen uit Australië en Japan’, aldus Sodderland: ‘Japanners noemen de smaak &;umami&;, wat hartig betekent.’

Zeegroente
Sodderland: ‘In een tijd dat ieder besje de titel superfood claimt, verdient dit zeewier die benaming zonder enige moeite. Het bevat veel vezels, vitaminen en mineralen maar weinig koolhydraten en calorieën. Deze 100% zeegroente wordt met de hand geplukt. Het is biologisch, glutenvrij en veganistisch. En er is geen land, extra water, kunstmest of bestrijdingsmiddel voor nodig.’

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in