Overslaan en naar de inhoud gaan

Publieke zenders verliezen meeste kijkers

De publieke omroepen zijn de belangrijkste verliezers na de komst van Talpa. De commerciële concurrenten RTL en SBS houden redelijk stand.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dit blijkt uit de jongste cijfers van de Stichting Kijkonderzoek, die de aantallen televisiekijkers in de maand november behandelen. Vergeleken met een jaar geleden hebben de publieke omroepen 15 procent aan kijkers verloren. Bij RTL is de terugloop tot 5 procent beperkt gebleven, bij SBS ligt dit cijfer op 6 procent. Het gaat hier om cijfers in de doelgroep 20-49, die belangrijk is voor adverteerders.
In de maand november haalde Talpa een aandeel van 8,5 procent, waarmee het minder kijkers trok dan in oktober. Een woordvoerder van Talpa meldt aan Het Financieele Dagblad dat het cijfer over november niet alles zegt. ‘Het is beter om over een langere periode naar een gemiddeld cijfer te kijken. De invloed van voetbalwedstrijden was afgelopen maand erg groot. Wij hadden bijvoorbeeld geen wedstrijd van het Nederlands elftal en SBS wel. Bovendien had de Publieke Omroep veel Champions League-wedstrijden en Uefacup-voetbal.'

related partner content for mobile comes here

Bij Talpa heerst tevredenheid over de gang van zaken in de eerste maanden. 'We krijgen steeds meer voet aan de grond', zegt de woordvoerder. 'De kijkers weten de uitzendplekken steeds beter te vinden. Bij Barend en Van Dorp bijvoorbeeld neemt het aantal kijkers gestaag toe.'

De tv-zenders zijn nu bezig contracten voor 2006 af te sluiten met adverteerders en mediabureaus. 'Onze salesmensen zijn op pad. We hebben nu meer mogelijkheden dan in juli en augustus, omdat de budgetten nog niet verdeeld zijn. We staan gelijk met de concurrentie’, aldus de Talpa-woordvoerder.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in