Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe app Feelee moet jongeren inzicht geven in hun emoties

De app is gratis en wordt op dit moment getest door jeugdhulporganisaties.
Feelee app
De Feelee-app
© Afbeelding: aangeleverd
Feelee app
De Feelee-app
© Afbeelding: aangeleverd

Met de nieuwe, gratis app Feelee kunnen jongeren aangeven hoe zij zich gedurende de week voelen. Ze krijgen zo inzicht in hun emoties. Jongeren met mentale klachten kunnen de app gebruiken in combinatie met hun therapeut. Twee jeugdhulpinstellingen gebruiken de app inmiddels als aanvulling op de behandeling die als doel heeft de mentale weerbaarheid van jongeren te vergroten. De app is een initiatief van ontwerpbureau Greenberry en innovatienetwerk Garage2020. 

related partner content for mobile comes here

Brug slaan tussen fysiek en online

Het aantal Nederlandse jongeren met mentale klachten neemt jaarlijks toe. Ruim vierhonderdduizend jongeren staan in contact met jeugdhulp. De wachttijden voor de mentale gezondheidszorg lopen op, enerzijds door het stijgende aantal aanvragen en anderzijds ook door de beperkte budgetten van de zorghulpverleners. 

Greenberry en Garage2020 richten de Feelee-app op jongeren tussen de veertien en achttien jaar die al in contact staan met jeugdhulp. Zij kunnen in de app dagelijks via vragen en emoji's aangeven hoe ze zich voelen. De app houdt ook bij hoeveel stappen de jongere zet en hoeveel uur hij of zij geslapen heeft 's nachts. Die gecombineerde informatie ziet de appgebruiker en kan gedeeld worden met de therapeut. 

Jeugdhulporganisaties Levvel en TriadeVitree gebruiken Feelee op dit moment. Erwin Pfeiffer, programmamanager zorgtechnologie & innovatie bij Triade Vitree, vertelt waarom Triade Vitree start met deze proeftuin: 'Feelee is voor ons een mooi voorbeeld van ondersteunende digitalisering in de zorg. De behandeling van jongeren vindt veel nog fysiek plaats terwijl zij een online leven leiden. Door deze twee werelden met Feelee aan elkaar te verbinden hopen we betere resultaten te behalen in de behandeltrajecten.'

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in