Consument vindt duurzaam voedsel te duur


Voor gezonde voeding zoals lightproducten willen Nederlanders zelfs minder uitgeven, blijkt uit een studie van de Rijksuniversiteit Groningen. Consumenten denken dat duurzame producten van mindere kwaliteit zijn en willen daarom niet meer betalen, concluderen de onderzoekers. Gezonde levensmiddelen, zoals light-producten, zijn volgens consumenten minder smaakvol en dragen niet bij aan een sociaal gevoel dat de hoge prijs kan rechtvaardigen.
Duurzame producten zijn levensmiddelen met een eko-, bio-, of fairtradelabel. Daarvoor wil de consument 6 pct meer betalen, terwijl het prijsverschil met producten zonder een label nu tussen de 10 en 40 pct ligt. Het marktaandeel van dit soort producten blijft daardoor laag. Voor voedsel met een gezondheidsclaim wil de consument juist 5 pct minder neertellen.
Vacatures
Senior Marketeer Partnerships
Nationale Postcode LoterijSenior communicatieadviseur
Gemeente DelftTeamleider Online
AVROTROSHet onderzoek werd vrijdag op Wereldvoedseldag gepresenteerd. De Verenigde Naties vroegen op deze dag weer aandacht voor het feit dat meer dan 1 miljard mensen in de wereld honger lijden. In Nederland waren op verscheidene plaatsen activiteiten om de dag te vieren.
Bron: ANP.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid