Oftewel Tinder, maar hier kies jij of je “berichten van willekeurige mensen” wilt verder verspreiden of niet.
Op Plague heb je geen vrienden of volgers, na het installeren van de App kan je berichten krijgen van elk willekeurig persoon. Het maakt dus niet uit hoeveel vrienden of volgers je hebt, als je bericht goed is, zal dit bericht door heel het netwerk wereldwijd verspreid worden. Om de App up to date te houden wordt elk bericht na 7 dagen automatisch verwijderd. Je kan op elke bericht comments plaatsen, waar soms erg interessante discussies ontstaan. Om je zelf enigszins te identificeren kun je je profiel pagina koppelen aan Twitter, Instagram of Snapchat.
Je swiped omhoog om het bericht door te sturen naar 4 mensen, dit hangt af van je “infection index”, bij je in de buurt. Of je swiped omlaag om de verspreiding van dit bericht tegen te gaan. Een bericht is als het ware een “virus” vandaar de naam Plague.
Deep Sea Marketing, de ontwikkelaar van deze App, gaf aan dat de App in de eerste drie weken 50.0000 downloads had. Plague is sinds eind November te downloaden op iOS en Android. Het is onbekend hoeveel downloads Plague op dit moment exact heeft, maar naar schatting tussen de 100.000 en 200.000 downloads.
Retentiegraad
Afgelopen week heb ik de App gedownload en open hem sindsdien. Wat mij brengt op het volgende, retentiegraad. Dit is het percentage van terugkerende gebruikers, nadat zij de App hebben gedownload in een tijdsperiode van een x aantal dagen. Dit is een van de meest belangrijkste factoren voor het succes van elke App.
Plague meldt dat zij een retentiegraad hebben van 88% één week na registratie. Volgens Flurry is de gemiddelde retentiegraad van “Social Networking Apps” 53%. Plague beloofd dus een groot succes te worden als zij zo goed blijven scoren.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!