Waar de iPhone zichzelf verkoopt, moet de iWatch moeite doen om leuk gevonden te worden.
Poëzie op een vuilniswagen.
Jaren geleden besloot mijn vader op een dag zelf vruchtenjam te maken. Als ik het me goed herinner was het pruimenjam. Niet dat mijn vader nu speciaal bedreven was in het inmaken van vruchten. Het was vooral de berg pruimen uit de achtertuin die hem dreef. En een berg enthousiasme natuurlijk. Het leidde tot een bedenkelijke anekdote die nog jaren in de familie is verteld.
Waarom is de ene organisatie innovatiever dan de andere? Hoe doen ze dat toch? Als we de antwoorden op deze vragen hadden zouden we zelf ook aan de slag kunnen. Gelukkig is hier al veel over bekend. Die kennis ga ik hier niet allemaal opsommen. Wel heb ik een prikkelende aanvulling: Stel de juiste vraag.
In NRC Handelsblad verscheen vorige week een verhelderend artikel over de overschatting van innovatie. Onder de ronkende titel 'Innovatie is een modewoord voor iets dat vaak mislukt' beschreef universitair docent Jasper van Kuijk de lange weg van innovatie vol onzekerheden, tegenslagen en vooral energieverslindend werk. Met als boodschap: áls je aan de slag gaat met innovatie, doe het dan goed.
Het bouwen van een sterk merk. Vele boeken zijn er over geschreven, nog meer artikelen zijn er over verschenen en dan heb je nog al die top-zoveel lijstjes. Opvallend is dat tijdschrifttitels relatief weinig voorkomen. Gek eigenlijk, want er zijn zo van die tijdschriften waarvan iedereen zegt: Ja! Dat is een sterk merk. Neem nou Libelle.