Overslaan en naar de inhoud gaan

Oudste kookblad van Nederland verdwijnt

Ooit was het de bijbel van de culinaire amateur. Maar ja, toen kwam het huismerk (lees: de Allerhande en al die andere gratis bladen van de…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

De , het oudste en volgens de uitgever grootste kookblad (ik neem aan dat hij bedoelt: 'grootste betaalde kookblad') van Nederland, verdwijnt.

related partner content for mobile comes here

Voor de verzamelaars: het laatste nummer ligt deze week in de winkel. Vanaf volgende maand verschijnt dat volgens Sanoma beter aansluit bij de verwachting van de gastronoom van tegenwoordig, aldus uitgever Gert Jaap Schoppink.

Het eerste nummer van Tip verscheen bijna dertig jaar geleden.

Het blad bevatte toen naast recepten en kookinformatie veel huishoudelijke tips. Later veranderde de naam in Tip Culinair en verdwenen de schoonmaakadviezen. Sinds twee jaar heet het blad weer Tip.

'We hebben er alles aan gedaan om de inhoud op te frissen, maar het tijdschrift bleef toch het imago houden van leuk voor mijn moeder', aldus Schoppink. Tip had een kleine 25.000 abonnees, die nu vanzelf delicious. in de bus krijgen.

Volgens Schoppink is de 'beleving van eten en drinken' de laatste jaren nogal veranderd. 'Toen Tip begon was bijzonder koken iets voor een enkele hobbyist. Nu weten de mensen zelf veel meer van producten, maar ze zijn nog steeds op zoek naar meer wetenswaardigheden.

Ze koken weer steeds vaker thuis, ook doordeweeks, en willen dus recepten lezen voor zowel maaltijden met kinderen als uitgebreide etentjes. Lekker eten is nu een soort leefstijl', aldus de uitgever.

Onder de abonnees van Tip is een jaar geleden een proefnummer van delicious. met een vragenlijst verspreid. Het bleek dat de trouwe Tiplezer veel enthousiaster was over het nieuwe tijdschrift dan over de opgefriste Tip.

Schoppink: 'Dat was dermate bemoedigend dat we de knoop hebben doorgehakt, hoe jammer het ook is om een instituut als Tip op te heffen.'

Delicious is van oorsprong Australisch. In de Angelsaksische landen zijn de bijdragen van bekende koks erg populair. In de Nederlandse versie krijgt Jonnie Boer van De Librije zijn eigen rubriek. Het nieuwe kookblad ligt vanaf 10 december in de winkel.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in