Olieconcern Shell wil in zijn tankstations een meer verantwoord assortiment vleeswaren van Nederlandse bodem bieden. Daartoe gaat Shell een samenwerking aan met boeren. Bij Deli2go, het huismerk voor verse etenswaren van Shell, is er volgens het bedrijf meer aandacht voor dierenwelzijn door 'een vernieuwende manier van samenwerken, waarbij deli2go en boeren de handen ineen hebben geslagen'. Gasten kunnen daardoor bij alle tankstations met een Deli2go-bakkerij vanaf eind december uit 'kwalitatief hoogwaardige en meer verantwoord geproduceerde vleeswaren' kiezen.
Shell licht toe: 'Deze innovatieve aanpak heeft als uitgangspunt dat er alleen nog gewerkt wordt met dieren die onder andere meer leefruimte en beter voedsel krijgen. Daarnaast is de inzet van de samenwerking van Shell’s deli2go en boeren om zo efficiënt mogelijk met de producten om te gaan en restproducten tot een minimum te beperken. Het resultaat is een verantwoorder eindproduct voor dezelfde verkoopprijs.'
Machteld de Haan, General Manager Retail BeNeLux & France: 'Het idee van onze benadering is eigenlijk heel simpel. We nemen vleeswaren niet meer af bij leveranciers, maar bepalen in nauw overleg met lokale boeren, verwerkers en distributeurs van vleeswaren welke producten het beste passen in ons vernieuwde assortiment. Op deze manier behouden wij de regie en kunnen we ervoor zorgen dat de producten aan onze voorwaarden voldoen.'
Krull-varkens
Lekkere producten van dichtbij met een goed verhaal, dat zijn volgens Shell de uitgangspunten bij dit nieuwe concept. Shell: 'Het rundvlees komt van Crole Natuurrund. De runderen, onder meer Galloway en Limousin, grazen in Limburg in een natuurlijke omgeving. Het varkensvlees komt van Krull-varkens, die leven in wroetstallen en krijgen speciale voeding. Voor het kippenvlees is gekozen voor Gildehoen kippen. Deze kippen zijn van een langzaam groeiend ras, zij krijgen 100% plantaardig voedsel.'
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!