Ford Nederland zet HandiCab in met fysiek gehandicapte chauffeurs
Zo’n anderhalf miljoen mensen in Nederland hebben een fysieke handicap. Aan talent en wilskracht ontbreekt het hen niet, wel aan kansen. Ongeveer 55 procent van deze mensen heeft moeite met het vinden van een baan, ook al is deze groep enorm getalenteerd.
Ford Nederland wil dat veranderen en laat lichamelijk gehandicapte chauffeurs met de HandiCab reizigers vervoeren. Doel is om bij een breed publiek de perceptie te wijzigen van ‘handicap’ naar ‘handicapable’.
Stap je in of niet?
Op 13 en 14 juli ging de HandiCab voor het eerst de weg op met aan het stuur Tim de Vries (paralympisch atleet), Debbie van der Putten (model) en Sebastiaan Nieuwenhuizen (Veteraan). Samen missen ze één arm en twee benen, maar daar stopt het verschil. In de Ford HandiCab boden ze nietsvermoedende reizigers een taxirit aan. De prijs die passagiers hiervoor betaalden was heel simpel; vooroordelen laten varen en vertrouwen in de chauffeurs. Stap je in of niet?
Gerard Bolder, Managing Director bij Ford Nederland: 'Onze bedrijfsvisie draait om mobiliteit: dankzij slimme mobiliteit willen wij mensen vooruit helpen in het leven. Dat gaat wat ons betreft verder dan enkel 'het leveren van een nieuwe auto'. We willen met onze eigen middelen maatschappelijke uitdagingen helpen aanpakken. Dat is precies wat we doen met de Ford Handicab: dankzij betere kennis, willen we mensen met een handicap een sterkere rol geven in de maatschappij.'
De Ford Handicab rijdt vanaf 20 juli in Amsterdam. In het najaar van 2017 volgen verschillende andere steden in Nederland.
Vacatures
Accountmanager New Business
SpottaAccountmanager
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen Huis
De Ford Handicab rijdt vanaf 20 juli in Amsterdam. In het najaar van 2017 volgen verschillende andere steden in Nederland.
Bureau: Ogilvy & Mather Amsterdam
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lidHoe kan ik hier voor in aanmerking komen? Ik wil heel graag taxi pas hallen is het mogelijke?
Ik wil graag meer info