Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeelsadvertenties in krant populairst

Personeelsadvertenties in de dag- en weekbladen en de ouderwetse tips van vrienden en bekenden zijn nog steeds de best beproefde methoden…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam blijkt onder meer dat allochtonen vaker solliciteren omdat hun omgeving dat van ze verlangt, meldt Het Parool. Ambitie speelt minder een rol. Wel helpen en tippen allochtonen elkaar. Ze spelen elkaar ook graag de bal toe. Het informele circuit is ook belangrijk voor de autochtone Nederlanders. Alleen zouden die volgens het onderzoek veel meer worden gedreven door persoonlijke motieven en ambities. Verschillen zijn er ook tussen vrouwen en mannen. Zo vinden vrouwen de werktijden, kinderopvang en de locatie van het werk belangrijk. Zij denken vaker aan zorgplicht en aan vrije tijd. Mannen denken nog altijd veel minder aan het gezin dan vrouwen. Mannen hechten in de meeste gevallen toch vooral belang aan het salaris en de status van een baan. Ook de carrièremogelijkheden spelen een grote rol. Verder blijkt uit het rapport dat iets meer dan elf procent van de beroepsbevolking op zoek is naar een (andere) baan. Toch beleven de meeste werkzoekenden geen plezier aan sollicitaties. Eén op de vijf heeft last van een of andere vorm van sollicitatieangst. Eén op de tien van de ondervraagden kreeg bij de gedachte aan een gesprek met een mogelijke werkgever al buikpijn. Het onderzoek wordt verricht in samenwerking met uitzendbureau Tempo Team. Het uitzendbureau is betrokken bij het onderzoek om met de resultaten het advertentiebeleid aan te scherpen en te intensiveren. Bij het onderzoek werden duizenden mensen ondervraagd en werd ook gesproken met arbeidsorganisaties. In het najaar van 2003 is het gehele onderzoek afgerond.

related partner content for mobile comes here
Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in