Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlanders eten graag Hollandse pot

De meeste Nederlanders zetten het liefst de Hollandse pot op tafel. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door GfK in opdracht van…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

De meeste Nederlanders zetten het liefst de Hollandse pot op tafel. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door GfK in opdracht van de . Daarnaast geeft ruim één op de drie geeft aan bewust bezig te zijn met wat ze eten.

related partner content for mobile comes here

Het onderzoek naar eetgewoonten is uitgevoerd onder 521 Nederlanders tussen de 18 en 64 jaar. De Nederlandse keuken staat op nummer eén (86 procent), gevolgd door Italiaans (46 procent) en Aziatisch (28 procent) eten.

De stampot is voor de ondervraagden het symbool van de Nederlandse keuken (73 procent). Op de tweede plaats staat erwtensoep (41 procent), op drie staat de gehaktbal (18 procent). De meerderheid van de ondervraagden vindt dat Nederland een echte eetcultuur heeft.

Wat er op tafel komt, wordt het meest beïnvloed door de gezinsleden (38 procent), zo blijkt uit het onderzoek. Ook het aanbod in de supermarkt speelt een rol (27 procent).

Bijna een kwart (24 procent) laat zich door niets of niemand beïnvloeden en bepaalt zelf wat er op tafel komt. De invloed van topkoks bij de gerechtkeuze is zeer gering (drie procent). De opvoeding die de ondervraagden gehad hebben, bepaalt sterker hun eetgewoonten, geeft 61 procent aan. Weinig invloed is verder te merken van de kredietcrisis: 56 procent houdt daarmee geen rekening bij het boodschappen doen.

Bewust kiezen
Bewust eten is voor 35 procent van de ondervraagden een issue. Vooral op latere leeftijd gaat veel aandacht uit naar een bewuste keuze. Zo zegt bij de 50-plussers 46 procent bewust boodschappen te doen. Bij de jongeren (18-34 jaar) is dit 23 procent.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in