Overslaan en naar de inhoud gaan

Google-tatoeage in de nek werkt als microfoon en leugendetector

We wisten eigenlijk al dat Google het liefste onder de huid van mensen wil kruipen, en daar is nu bewijs voor. De searchgigant onderzoekt…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

We wisten eigenlijk al dat Google het liefste onder de huid van mensen wil kruipen, en daar is nu bewijs voor. De searchgigant onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om mobiele technologie te verwerken in een tatoeage. Zo vond .

related partner content for mobile comes here

Google werkt aan een manier om tatoeages te voorzien van een microfoon en een leugendetector. Google’s divisie Motorola Mobility heeft hiervoor patent aangevraagd in de VS.

Het patent heeft de naam , en legt uit dat de tattoo op de nek zou moeten worden gezet, om als telefoonmicrofoon te kunnen dienen. Omdat de tattoo zo dicht bij de mond zit, worden achtergrondgeluiden gereduceerd en krijg je beter geluid.

Met de tatoeage zou je ook met je stem direct opdrachten aan je telefoon kunnen geven. De knopjes op je telefoon zouden dan overbodig worden.

Leugendetector
Maar Google wil ook onderzoeken of de tatoeage gebruikt kan worden als leugendetector. Volgens het patent bevat de tatoeage een ‘huid-response detector’ die ‘huidweerstand’ opmerkt. Met andere woorden: de tattoo merkt het als je zenuwachtig bent, of een leugen vertelt. Want je huid reageert anders dan wanneer je relaxed bent, of de waarheid vertelt.

Google houdt wat betreft de energietoevoer alle opties nog open: het is nog niet bekend of de tatoeage gaat werken op een oplaadbare batterij, of via zonnepanelen, beweging, nanotechnologie of electro-mechanische technologie.

Halsband
Voor dat deel van mensheid dat geen tatoeage in de nek wenst, werkt Google aan een halsband waarin dezelfde technologie zit. Google heeft geen alternatief voor dat deel van de mensheid dat ook niet met een halsband rond wil lopen.
In het patent wordt ook niet gesproken over manieren om de tattoo te verwijderen…

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in