Unilever heeft 'visvriendelijke' vissticks


‘Wij hoeven ons niet neer te leggen bij de wereldwijde uitputting van visstanden, de vernietiging van kwetsbare zeebodems en de massale sterfte van vaak nog jonge dolfijnen, walvissen, haaien en schildpadden in de vele visnetten,’ aldus Drijver.
‘Unilever laat zien dat we wel degelijk wat kunnen doen om de schitterende onderwaterwereld te behouden. Haar streven om in de toekomst alleen maar gebruik te maken van duurzaam gevangen vis is lovenswaardig. Hiertoe is gezamenlijk in 1997 de nu onafhankelijke Marine Stewardship Council opgericht. Ik ben blij dat Unilever in Nederland een belangrijke stap zet met het gebruik van MSC-gecertificeerde vis door Iglo’, juicht Drijver.
Op dit moment zijn 43 procent van de visproducten, die Unilever op de Nederlandse markt brengt, afkomstig van duurzaam gevangen vis. ‘Dit jaar verwachten wij dat in Europa, waar meer dan negentig procent van onze vis wordt verkocht, meer dan de helft onder het MSC-keurmerk kan worden verkocht,’aldus Kees van der Waaij, directievoorzitter van Unilever Nederland Holdings. ‘Dit past in ons streven om op termijn alleen nog maar duurzaam gevangen vis te verkopen.’
Vacatures
Senior Marketeer Partnerships
Nationale Postcode LoterijSenior communicatieadviseur
Gemeente DelftTeamleider Online
AVROTROSUnilever koopt zijn vis van circa honderd leveranciers in vooral de noordelijke zeeën en werkt nauw met hen samen om de manier van vissen en het beheer van de visstanden te veranderen.
Iglo is, zoals bekend, niet Unilever’s meest florissante onderdeel. De groei van diepvries valt tegen, maar de afgelopen weken waren opmerkelijk gunstig. Iglo, marktleider op het gebied van diepvriesvis, zag de vraag sterk toenemen na de publicatie van een kritisch rapport van de Voedsel Waren Autoriteit (VWA), waaruit bleek dat veel niet ingevroren, voorverpakte vis bedorven is.
Uit het onderzoek van de VWA bleek daarentegen dat diepvriesvis wel aan alle normen voldoet. 'De uitkomst van het rapport heeft ongetwijfeld geleid tot de toename van de verkoop van onze diepvriesvis,' zegt Marieke van Heeswijk, category director frozen foods bij Iglo.
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft uiteraard grote twijfels bij het onderzoek van de VWA. ‘Er is niets mis met de vis. Als dat wel zo was, hadden de consumenten geklaagd. We hebben niets gehoord’, laat het CBL weten.
Het CBL overweegt wel een schadeclaim van enkele miljoenen euro's bij de voedselautoriteit in te dienen. Een woordvoerster van de VWA zegt in een reactie dat er donderdag een gesprek met het CBL plaatsvindt.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid