Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinder-Keuringsdienst van Waarde onderzoekt sigaretten

Het Astma Fonds heeft in samenwerking met het kritische consumenten-programma ‘de Keuringsdienst van Waarde’ kinderen laten onderzoeken…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

In Nederland zijn er energielabels voor huizen, bijsluiters voor medicijnen en keurmerken voor gezonde voeding. Maar wat weten we van sigaretten? In andere landen is meer openheid over de samenstelling van tabaksproducten. Dat is voor het Astma Fonds (binnenkort Longfonds) reden voor deze campagne.

related partner content for mobile comes here

Voor de campagne-filmpjes werkt het Astma Fonds samen met de makers van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Alle gesprekken in de filmpjes zijn gemaakt volgens de vertrouwde journalistieke formule van de Keuringsdienst van Waarde. Net als in dat programma, gaan kinderen zelf op onderzoek uit: wat zit er nou eigenlijk in een sigaret? De resultaten wekken verbazing bij de jonge onderzoekers. Zo komen ze te weten dat er bijvoorbeeld aceton in sigaretten zit, een middel dat ook voor nagellak remover wordt gebruikt. Of benzeen dat voorheen vaak in verfverdunners zat. De filmpjes staan op de website . Kinderen kunnen de filmpjes met elkaar delen via internet.

Het Astma Fonds koos niet voor niets voor een campagne met kinderen. De meeste Nederlandse kinderen gaan op hun 14de roken. Onder kinderen van 13 jaar rookt acht procent, een jaar later is dat twintig procent, onder 15-jarigen zelfs 31 procent (het landelijk gemiddelde ligt op ongeveer een kwart). Het percentage rokende kinderen in Nederland is één van de hoogste van Europa. Op jonge leeftijd raken kinderen snel verslaafd aan tabak. "Hoe eerder ze beginnen, hoe groter de kans is dat ze hun hele leven blijven roken," aldus Michael Rutgers, directeur van het Astma Fonds . "Als kinderen weten wát ze roken, kunnen ze zelf een bewuste keuze maken."

Filmpje uit de campagne:

Er is iets misgegaan bij het weergeven van de video. Ververs de pagina om het opnieuw te proberen.
Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in