Ongezond blijft het lekkerst
65 procent van de Europeanen en Amerikanen probeerde in 2005-2006 gezonder te eten. Dat houdt in dat ze niet alleen kijken naar de ‘slechte’ ingrediënten, maar ook naar de goede ingrediënten in voedsel. Dus niet alleen op zout en vet letten, maar ook vers voedsel eten (90 procent) en verschillende soorten voedsel (66 procent).
Voedselconsumptie heeft nog steeds voor de meeste mensen een hedonistische inslag. Ze willen wel gezonder eten, maar weigeren genot en plezier hiervoor op te geven. Een oorzaak hiervoor is dat men denkt dat gezond voedsel niet lekker is.Dit geldt vooral als mensen uit eten gaan - dan wordt de behoefte om gezond te eten overboord gegooid. Datamonitor denk dat een van de redenen waarom het obesitasniveau -ondanks de goede wil van mensen- nog steeds stijgende is, is omdat mensen steeds vaker uit eten gaan en het onduidelijk is hoeveel calorieën die maaltijden bevatten.
Vacatures
Accountmanager New Business
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisAccountmanager
SpottaEen mogelijke oplossing om genot en plezier niet opzij hoeven te zetten, zijn de producten in zogenaamde 100-calorieverpakkingen. Consumenten kunnen dan iets lekkers eten zonder dat ze ongemerkt te veel calorieën binnenkrijgen. Deze formats zijn al populair. Producten die inspelen op de (korte) bevrediging blijven volgens Datamonitor populair omdat de producenten inzien dat het moeilijk is een compromis te vinden tussen en gezondheid en plezier/genieten, en dat daardoor consumeren steeds meer gebaseerd wordt op (korte) momenten.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid