Overslaan en naar de inhoud gaan

Regiomarketing: Limburgs kruidenzout

Op de Horeca-Expo in Gent introduceert Toerisme Limburg volgende week een nieuw kruidenzout: een mengeling van kruiden die veel in de…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Maasland ligt in het uiterste oosten van de Vlaamse provincie Limburg. Het zout moet de ‘regionale beleving van de Maaslandse streekgerechten versterken’, aldus de bedenkers. Het zout is hiervoor vermengd met wilde marjolein, groot kaasjeskruid, tijm en salie, aangevuld met peper, oregano en laurier.

related partner content for mobile comes here

Het kruidenzout wordt verpakt en gedistribueerd door Verstegen Spices & Sauces.

Het Maaslands kruidenzout is één van de eerste uit een reeks streekproducten op basis van de Maaslandse kruiden. Er is ook al een Maaslandse kruidenthee ontwikkeld, deze bevat acht kruiden uit het Maasland (wilde marjolein, groot kaasjeskruid, tijm, salie, wilg, vlier, walstro en koningskaars). De thee schijnt met name goed te zijn voor de luchtwegen.

In 2009 worden ook bonbons en zeepjes op basis van de Maaslandse kruiden ontwikkeld.

De streekproducten kwamen tot stand door een samenwerking tussen Toerisme Limburg, kruidenspecialist Francesco Catalano, herboriste Marriette Clijsters, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en Verstegen Spices & Sauces.

Het Maaslandse kruidenzout en de kruidenthee komen vanaf 15 december op de markt. Op staan binnenkort de restaurants die werken met het kruidenzout en kruidenthee, en de adressen waar de consument de producten kan kopen.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in