Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul Polman verdient 292 keer meer dan de gemiddelde Unilever-werknemer

Daarmee is de loonkloof in Nederland het grootst bij Unilever.
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Er was recent veel ophef over de voorgenomen salarisverhoging voor ING-topman Ralph Hamers (van 2 naar 3 miljoen), en ook bij A.S.R. rommelde het op dat vlak, maar de loonkloof, het verschil in salaris tussen de hoogste baas en de gemiddelde werknemer, is elders in Nederland veel groter.

related partner content for mobile comes here

Kloof
Unilever spant de kroon. Topman Paul Polman verdient 292 keer meer dan de gemiddelde werknemer bij het wasmiddelen- en voedingsconcern. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Het Financieele Dagblad. Polman wordt op de voet gevolgd door Jean François van Boxmeer van bierbrouwer Heineken, wiens beloning 277 keer hoger ligt dan die van de gemiddelde werknemer.

Schande
Er is natuurlijk wel een groot verschil. FMCG'ers zoals Unilever en Heineken hebben nooit de hand hoeven ophouden bij de overheid - de belastingbetaler - om gered te worden. Toch spreekt CNV Vakmensen er schande van. 'Polman verdient per dag wat de gemiddelde werknemer bij zijn bedrijf per jaar verdient.' Het CNV wijst erop dat er cao-onderhandelingen aankomen. 'Het bedrijf kan dan niet met droge ogen volhouden dat werknemers hun eisen moeten matigen.'

Loonstijging
Uit hetzelfde onderzoek in opdracht van de krant blijkt dat de loonstijging van Nederlandse topbestuurders van beursgenoteerde bedrijven in de pas loopt met de gemiddelde stijging voor medewerkers die onder een cao vallen. De totale beloning van 21 onderzochte ceo's steeg vorig jaar met 1,8 procent ten opzichte van 2016. Gemiddeld verdienden zij afgerond 4,7 miljoen euro, tegen 4,6 miljoen een jaar eerder.

14,2 miljoen
Nancy McKinstry van Wolters Kluwer voert de lijst aan, zij toucheerde 14,2 miljoen. Hekkensluiters zijn Kees van Dijkhuizen van ABN Amro en Paul van Riel van Fugro (beiden 0,7 miljoen).

Bron: ANP

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in