Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland vakantieland in concurrentieslag

Nederland moet de komende jaren 700.000 extra buitenlandse reizigers trekken. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC)…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Directeur H. van Driem van NBTC ondertekende dinsdag in Scheveningen met staatssecretaris Van Gennip (EconomischeZaken) een prestatiecontract. In 2006 moet het aantal buitenlandse toeristen en zakelijke reizigers zijn gestegen van 9,3 miljoenin 2003 naar 10 miljoen per jaar.
"Daarmee staan we weer op hetzelfde niveau als in het topjaar 2000", stelde Van Gennip. Sinds 2002 verliest Nederland marktaandeel ten opzichte van Duitsland, Groot-Brittannië, België en Denemarken. Vorig jaarhaalde ons land 14 procent van het inkomend toerisme en zakelijke reizigers in Noord-West Europa binnen. Dat was een jaareerder nog 14,5 en in 2001 14,8 procent.
Volgens Van Gennip moet Nederland vanaf nu jaarlijks 1 procent beter presteren dan de gemiddelde groei van de vier directe concurrenten. Hierdoor moet het marktaandeel eind 2006 zijn hersteld tot op het niveau van 14,3 procent.

related partner content for mobile comes here

Water
Volgens Van Gennip is het grootste gevaar van de toeristische en recreatieve sector dat regio's en organisaties binnenNederland onvoldoende samenwerken en elkaar beconcurreren. "We moeten onze energie meer op elkaar afstemmen enfocussen op één thema in plaats van ieder voor zich.'
In de nieuwe promotie wordt ook door NBTC onder meer ingezet op zogeheten themajaren met internationale evenementenom meer buitenlandse gasten naar Nederland te halen. Het themajaar (Dutch) Architectuur en Design loopt al en het centralethema voor 2005 wordt water. Een jaar later is Rembrandt het middelpunt. Het is dan vierhonderd jaar geleden dat dekunstschilder in Leiden werd geboren.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in