Overslaan en naar de inhoud gaan

Europa opinie-site BZ druk bezocht

De website waarop het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlanders vraagt naar hun mening over Europa, heeft de eerste drie dagen al…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Driekwart van hen vulde de vragenlijst ook in, zo vertelde staatssecretaris Nicolaï (Buitenlandse Zaken) afgelopen donderdag in de Tweede Kamer. Nicolaï noemde de opkomst in de eerste drie dagen "boven ieders verwachting". Het kabinet wil met de vragenlijst op van burgers horen hoe zij denken over de toekomst van Europa. De uitkomst zal door het kabinet worden meegewogen bij het eigen standpunt, maar zal niet onverkort worden overgenomen. Voor het kabinet bestaat het risico dat de website wordt 'gekaapt' door tegenstanders van verdere Europese integratie.

related partner content for mobile comes here

SP-Kamerlid Van Bommel zei donderdag dat de SP de achterban van ongeveer 45.000 leden al heeft opgeroepen om de lijst massaal in te vullen. Het is niet bekend of de eerste 45.000 bezoekers die Nicolaï donderdag meldde, allemaal SP'ers zijn.

Het online onderzoek wordt bijna een jaar later gelanceerd, nadat de Europese grondwet door de Nederlandse burgers via een referendum is afgewezen. Het onderzoek is opgesteld door Anker Solutions in samenwerking met het Sociaal en Cultureel Planbureau. De vorm is mede geïnspireerd op het zogenaamde ‘21 minuten’ onderzoek dat McKinsey eerder ook met medewerking van het SCP verrichtte.

Het onderzoek duurt tot 18 april. De resultaten van het onderzoek zullen in een rapport worden verzameld en daarna worden besproken met de Tweede Kamer. Het dient daarmee als input voor de standpuntbepaling van de regering voor de Europese top in juni aanstaande. Daar wordt de stand opgemaakt van de bezinningsperiode zoals in juni vorig jaar afgesproken. (ANP, BZ)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in