
In sommige gevallen is je website het eerste, en soms het enige, contactmoment dat je hebt met je doelgroep. Een mening over je merk is binnen enkele seconden al gevormd op het moment dat een bezoeker op je website komt. Wat ze op je website ervaren heeft hier ontzettend veel invloed op dus die eerste indruk moet goed zijn. Uiteraard is de look & feel van een website belangrijk maar wat organisaties vaak vergeten is de laadtijd, stabiliteit en het gebruiksgemak. Een groot deel van de totale beleving is afhankelijk van iets wat zich op de achtergrond afspeelt: je hosting.
Trage websites kosten conversies
Niemand houdt van wachten. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 2 gebruikers afhaakt als een website langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden. Het gevolg? Potentiële klanten haken af, bestellingen blijven uit, en campagnes renderen minder. En dat terwijl je misschien flink hebt geïnvesteerd in design, content of advertenties. Doodzonde als deze investeringen verloren gaan terwijl het relatief eenvoudig is op te lossen.
Een trage website is niet altijd de schuld van de software waarmee de site is ontwikkeld of de grootte van de website. In veel gevallen ligt het aan de server waarop je site draait. Gedeelde servers (Shared hosting) kunnen overbelast raken maar ook het gebruik van oudere technieken kunnen zorgen voor een onnodig lange laadtijd.
Slechte hosting heeft ook invloed op je SEO (zoekmachine optimalisatie)
Google wil gebruikers de best mogelijke ervaring bieden. Daarom speelt de snelheid van je website inmiddels een belangrijke rol in de beoordeling van je site in de zoekresultaten. Als jouw site trager is dan die van je concurrent, en de content verder vergelijkbaar is, is de kans groot dat je lager scoort in Google. Dat maakt goede hosting niet alleen een technische, maar ook een strategische keuze.
Betrouwbaarheid en uptime versterken je merk
Niets is frustrerender dan een website die tijdelijk niet te bereiken is en zeker als dit gebeurt tijdens een druk bezochte campagne of belangrijke lancering. Bezoekers ervaren dit als onprofessioneel, en bij terugkerende problemen kan dit direct invloed hebben op het vertrouwen in je merk.
Een betrouwbare hosting provider garandeert een hoge uptime, vaak 99,9% of hoger, en zorgt voor een stabiele basis waarop je zonder zorgen kunt bouwen. Denk aan automatische back-ups, snelle storingsoplossing en goede beveiliging tegen hackers of datalekken. Zaken waar je als merk en organisatie liever niet dagelijks mee bezig bent, maar waarvan je wel wilt dat ze goed geregeld zijn.
Hosting vergelijken: meer dan alleen prijs
De goedkoopste hosting is zelden de beste. Maar hoe weet je dan welke hosting provider bij jouw situatie past? De keuze hangt af van je websitegrootte, het type platform (zoals WordPress of Magento), je bezoekersaantallen en je technische wensen.
Hier komt een onafhankelijk platform als Hostingvergelijker.nl goed van pas. Daar kun je hosting providers vergelijken op basis van snelheid, service, prijs en gebruikerservaringen. Wil bijvoorbeeld kijken welke WordPress hosting het beste bij jouw situatie past dan kun je door middel van een gebruiksvriendelijke keuzehulp al snel een hoop partijen uitsluiten.
Of je nu een startende ondernemer bent of een marketeer bij een groter merk, het vergelijken van hosting providers helpt je om een weloverwogen keuze te maken. Kom je er zelf niet uit dan kun je ook altijd even contact opnemen en sparren met een expert over wat voor jou de beste keuze/mogelijkheden zijn.
Hosting, de juiste basis voor online succes
Goede content en design zijn belangrijk, maar ze komen pas echt tot hun recht als de techniek erachter klopt. Hosting is de fundering van je online merk. Door te kiezen voor een betrouwbare hosting provider, geef je je merk de stabiele en professionele uitstraling die het verdient en nodig heeft.
Benieuwd welke hosting provider het beste aansluit bij jouw website?
Kijk eens op Hostingvergelijker.nl
en ontdek welke providers goed scoren op snelheid, betrouwbaarheid en klanttevredenheid.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee