Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe om te gaan met de overvloed aan lijstjes, meningen en adviezen voor 2017?

Wat moderne marketeers kunnen leren van Plato.
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Was 2016 nog het jaar van virtual en augmented reality, het komende jaar zijn aller ogen gericht op chatbots en spraakgestuurde interfaces. Artikelen die gaan over kunstmatige intelligentie en spraak technologie worden doorgaans veel geliked en geshared. Niet omdat ze bewezen waarheden bevatten, maar omdat veel mensen blijkbaar graag willen dat ze waarheden gaan worden.

Hoe ga je als moderne marketeer die optimaal rendement moet behalen, om met deze overvloed aan goedbedoelde adviezen?

Een van de meest &;gesharede&; personen uit de geschiedenis is Plato. Interessant aan Plato’s denken is dat hij zich vooral bezighoudt met de vraag hoe wij mensen beter kunnen worden in wat we doen. Hij had hier een aantal &;grote&;, universele Ideëen over. Ideeën die vandaag de dag, met alle technologische ontwikkelingen die ons werk beïnvloeden, actueler zijn dan ooit.

Plato beschreef 2500 jaar geleden al dat de publieke opinie vaak wordt gevormd op basis van verkeerde, vaak persoonlijke waarden, zoals roem, carrière, relaties. Gedreven door een drang naar kortetermijn succes, waaien we mee met wat Plato noemt de ‘doxa’, ofwel de populaire mening. Voorbeelden: &;Niemand kijkt meer televisie&;, &;content biedt de oplossing&;, &;data is de sleutel&;. 

Gelukkig had Plato ook een advies dat ons helpt omgaan met de overvloed aan meningen: ken je ideeën, maar blijf nieuwsgierig. Ofwel vertrouw op je gevoel, maar vraag ook om werkelijke inzichten uit data: ‘Waar is dit op gebaseerd?’. Investeren in kennis die is gebaseerd op feiten, voorkomt dat je een speelbal wordt van de overvloed aan adviezen en ongefundeerde meningen.

Niet mis mee om een mening liken of sharen, maar doe dat niet enkel om je gelijk te halen. Het delen van je ideeën moet vooral helpen om problemen te verduidelijken. Reacties en vragen van anderen zijn meer dan welkom om deze aan te scherpen.

Maak er een succesvol 2017 van!

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in