Overslaan en naar de inhoud gaan

Dwillo: Nederlandse matchmaker tussen student en mentor

Het gat tussen studenten en het bedrijfsleven is te dichten met goed mentorschap. Dat stelt de Rotterdamse start-up Dwillo.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Op het platform moeten studenten, professionals en ondernemers makkelijk een mentorrelatie met elkaar kunnen aangaan. Mentorschap is zo oud als de weg naar Rome maar Dwillo maakt er een technologisch 21e-eeuws concept van. 

related partner content for mobile comes here

Nadat Daniel Gaspersz en Bart Jacobsz Rosier elkaar op de ECE startup campus ontmoetten, begon de brainstorm. Nog geen drie uur later kwamen ze met het idee: een online platform waarin studenten, professionals en ondernemers makkelijk een mentorrelatie met elkaar aan kunnen gaan; Dwillo was geboren. Het begon met een idee en een Powerpointpresentatie. Daarna volgde een landingspage waar studenten en alumni zich konden inschrijven voor een mentorplatform. Na een testperiode werden twee keer zo veel inschrijvingen geteld dan de doelstelling was. Oprichter Bart Jacobsz Rosier: ‘Toen hebben we ons verdiept in de beste mentorprogramma’s ter wereld, Op basis hiervan hebben we een onderzoeksrapport geschreven voor de RSM en hebben we ook onze visie neergezet. Onze insteek om er een platform van te maken was al vanaf het begin duidelijk, mentorschap toegankelijk maken voor al onze collega en toekomstige studenten leek ons fantastisch.’

Manier voor contact met alle mentoren
Waar het verschil maakt ten opzichte van andere mentorinitiatieven, is dat het hier echt om een platform gaat. Bart: ‘Naast mentorschap tussen studenten en alumni van de faculteit bieden we ook de mogelijkheid voor mentor programma’s tussen organisaties. Hierbij moet je denken aan programma’s waarbij een selectie van mentoren van een aantal bedrijven mee mogen doen aan een partnerprogramma voor een groep top studenten. Op deze manier maak je mentorschap toegankelijk voor kleine - én hele grote bedrijven en kunnen onze klanten via ons platform ook nieuwe relaties opbouwen met andere organisaties.’ Nadat er gematcht is begint het proces tussen student en mentor en ook daar heeft Dwillo een plan omheen gebouwd. De verwachtingen  moeten in juiste banen geleid worden en de student moet doelen stellen, die ook daadwerkelijk gehaald moeten worden. ‘Dan zie je dat de resultaten ook echt veel hoger worden.’

Niet alleen voor de student
Door mentors en ‘mentees’ samen te brengen wordt een tweeledig probleem opgelost. Bart: ‘Enerzijds is er het probleem van een carrièrekeuze maken, en anderzijds is er het resultaat van die carrièrekeuze. We zien dat 67% van de baanzoekenden in het begin niet weet hoe ze die keuze moeten maken, maar dat het percentage werknemers dat na een jaar ontevreden is met de uiteindelijke keuze, nog veel hoger ligt. Dit zorgt voor een groot verlies aan investeringen die bedrijven in nieuwe werknemers stoppen.’

Ambitieus
Dwillo’s ambities zijn groot, aan het eind 2016 willen ze één miljoen mensen via mentorschap met elkaar in contact hebben gebracht. Op dit moment maken mentoren uit 32 landen wereldwijd gebruik van het platform en wordt er met een team van 12 mensen uit vier verschillende landen hard gewerkt om dit doel te realiseren. De focus ligt wereldwijd. Bart: ‘We hebben zelf countrymanagers voor Frankrijk en Duitsland en in juni gaan we naar Amerika om te kijken wat we daar kunnen doen. 

Dwillo doet dit jaar mee aan de .

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in