Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechts twee procent bedrijven volgt succesvolste e-strategie

De meeste bedrijven hebben weinig kaas gegeten van e-strategie. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek dat de Universiteit van…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Een e-strategie is succesvol, volgens het onderzoek, als een bedrijf zijn producten- en dienstassortiment volledig aanpast aan het internet en dus niet dezelfde producten als in het conventionele kanaal aanbiedt. Een voorbeeld daarvan is Lego Mindstorms, een product van Lego. Dit product bestaat uit bouwdozen waarmee robots te bouwen zijn en software om deze robot via een internet-PC te programmeren. Via online community kunnen de gebruikers bouwtekeningen en programma’s uitwisselen.

Verder moet een formule zich niet alleen onderscheiden qua prijs en kwaliteit, maar moet deze zich ook toespitsen op een trend in de markt of een individuele klant. Dit lukt beter als wordt samengewerkt met andere gespecialiseerde partijen. Op die manier werkt het Nederlandse internetbedrijf TakeItNow. Zij hebben een alliantie gevormd van verschillende partijen zoals, logistiek, betalingen en webdesign.

Als derde punt werd gekeken naar de beste manier om klantcontactmomenten te ondersteunen. De klant moet bij alle gewenste contacten, zoals oriëntatie, aankoop, levering en gebruik, goed bediend worden. Dit is het geval bij de Belgische webwinkel Azur. De klant wordt hier actief benaderd om de webwinkel te bezoeken en kan online kopen.

De aanleiding voor dit onderzoek is het grote aantal bestaande en nieuwe organisaties die met e-business aan de slag zijn gegaan en inmiddels failliet is gegaan of in grote financiële problemen is geraakt. Het doel van het onderzoek is nagaan welke strategieën succesvol zijn en welke niet.

Van de ondervraagde ondernemingen is 58 procent niet in staat om de gewenste doelgroep naar hun site te lokken. Verder bleek dat 43 procent van de bedrijven de klant voldoende ondersteunt bij de mogelijke aanschaf van producten of diensten. Slechts vijftien procent van de e-formules blijkt bruikbaar voor het opbouwen van een duurzame relatie met klanten.

(7-11-2000)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in