Mocht de NMA bewijzen vinden voor afspraken tussen Telfort en Versatel dan moet de eerste zijn vergunning inleveren en kan de veiling ongedaan gemaakt worden. Volgens Versatel is er wel een gesprek tussen de telecombedrijven geweest, maar ging dat alleen over de normale bedrijfsvoering.
De veiling voor frequenties die de gsm geschikt maken voor internet, eindigde vanwege een ruzie tussen Telfort en Versatel. Versatel voelde zich bedreigd door zijn concurrent, omdat deze schriftelijk had gedreigd maatregelen te nemen als het kleine telecombedrijf deelnam om de prijzen voor zijn concurrenten op te drijven.
Door het vroegtijdige vertrek van een van de deelnemers haalde de overheid slechts 5,9 miljard gulden binnen. Er was gehoopt op twintig miljard gulden. Naast de NMA heeft ook de Tweede Kamer een onderzoek naar deze kwestie ingesteld.
Gisteren deelde staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat ook mee dat ze in hoger beroep gaat tegen een uitspraak van de bestuursrechter op 13 oktober. Die was van mening dat het ministerie alsnog moet ingaan op bezwaren die Versatel in de aanloop naar de veiling heeft ingediend.
(bron: Parool)
(2-11-2000)
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!