Veilige kernenergie

Alle ogen zijn gericht op Fukushima: zal het mogelijk zijn om de situatie daar onder controle te krijgen, of moet de wereld zich voorbereiden op een tweede Tsjernobyl?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Geen rampenscenario houdt rekening met een opeenstapeling van rampen van een dermate grote omvang zoals die zich in Japan heeft voltrokken. De veiligheidssytemen en hun backup en daar de backup weer van kennen uiteindelijk hun grenzen. Maar wat betekent dit voor de toekomst van kernenergie?

De problemen met de kernreactoren in Japan worden aangegrepen om woensdag in Middelburg te demonstreren tegen kernenergie. De actiegroep Borssele 2 Nee en milieuorganisatie WISE bieden dan een petitie aan bij het hoofdkantoor van energiebedrijf Delta. In de petitie vragen ze het energiebedrijf van de bouw van een tweede kerncentrale in Borssele af te zien, zegt een woordvoerder van WISE. "De actie is een reactie op wat er gebeurt in Japan. We richten ons in de eerste plaats tegen de bouw van nieuwe kerncentrales, maar zouden het liefst zien dat de bestaande centrales dicht gaan."

Wat zou nu een goede communicatiestrategie voor Delta zijn?

Ik doe een poging: "Wij hechten er aan erop te wijzen dat de samenleving heeft gekozen voor kernenergie en daarmee ook de gevolgen ervan heeft geaccepteerd. Wat er in Japan is gebeurd, zullen we gelukkig in Nederland nooit meemaken, omdat wij geen seismisch risico kennen zoals Japan, dat op een breukvlak ligt. Dat de situatie in Japan aanleiding is om de discussie over kernenergie opnieuw gevoerd wordt, begrijpen wij heel goed."

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie